Lasser melkt nu zijn eigen geitjes: Brecht (23) is nieuwe eigenaar van De Caprinehoeve

De mama van Brecht, Anja Lust (links), baatte tot voor kort een kinderopvang uit maar gaat nu helemaal mee in het verhaal van haar zoon. Rechts zien we zus Delphine (19), die het familiebedrijfje ook zal versterken. © EVG
Redactie KW

Sinds 1 januari is Brecht Dewulf (23) de trotse overnemer van geitenmelkerij De Caprinehoeve langs de Grijspeerdstraat in Gits. Zaakvoerder Brecht is eigenlijk afkomstig van Jabbeke maar vond de weg naar Gits toen hij voor het eerst in contact kwam met De Caprinehoeve bij de aankoop van bokken vorig jaar.

“Ik hoorde via een leverancier dat Geert en Caroline De Caprinehoeve wilden verkopen en kort daarna ben ik komen kijken. De Caprinehoeve bleek een goed draaiend bedrijf, dus het was enkel nog afwachten of de bank me ook tegemoet kon komen, want als jonge starter is dit niet evident”, begint Brecht.

Droom aan diggelen

Brecht weet in ieder geval van aanpakken en kreeg de voorliefde voor het kweken van dieren met de paplepel mee. “Mijn grootouders André Lust en Monique Traen hadden jarenlang een boerderij met rundvee in Jabbeke. In 2021 heb ik dat stilaan afgebouwd en ben ik gestart met het fokken van geiten. Mijn droom was om op de plaats waar mijn grootouders jarenlang hun hart en ziel staken, ook mijn ding te kunnen doen. Een nieuwe geitenstal was nodig maar de vergunning bleef uit. Het stikstofbeleid stak er een stokje voor en de droom van een nieuwe geitenstal werd aan diggelen geslagen”, vertelt Brecht.

Familieverhaal

Brecht volgde de opleiding Lassen in het VTI van Brugge en na zijn studies werkte hij even in de REO Veiling. “Een leuke job maar niet voor het leven. Ik nam op 1 januari De Caprinehoeve over en verhuisde meteen alle jonge geiten naar Jabbeke, waar de opfok nog steeds doorgaat. Mijn mama houdt zich vooral in Jabbeke bezig met de lammetjes en ikzelf ben vooral in Gits actief”, vertelt Brecht.

“Op ons zomerterras kan iedereen proeven van artisanale geitenproducten”

De mama van Brecht, Anja Lust, baatte tot voor kort een kinderopvang uit maar gaat nu helemaal mee in het verhaal van haar zoon. Binnenkort komt zelfs zus Delphine (19) het familiebedrijfje versterken. “Doordat Brecht zo’n voorliefde voor geiten heeft, hebben wij de smaak ook te pakken. Delphine komt recht van de schoolbanken waar ze Latijn volgde en komt haar broer helpen”, aldus mama Anja.

Paasvakantie

Er staat heel wat te gebeuren op De Caprinehoeve de komende weken. “Tegen de paasvakantie zouden we graag ons terras openen waar iedereen van harte welkom is voor een drankje en uiteraard ook om te proeven van onze artisanale geitenproducten. We serveren er naast de gekende dranken ook geitenmelk en zelfgemaakte ijsjes op basis van geitenmelk. Op woensdagnamiddag en zaterdagnamiddag kan er ook afgehaald worden. Het schepijs zal te koop zijn per liter of in kleinere potjes. Online bestellen zal in de toekomst mogelijk zijn maar we willen ons nu eerst focussen op het terras, waar we zoveel mogelijk mensen willen laten kennismaken met onze producten. De vorige eigenaar Geert zal nog steeds de bedrijfsbezoeken leiden want hij kent als geen ander het reilen en zeilen van de zaak. Momenteel is het vooral aftoetsen wat mensen lekker vinden. Zo gingen we de voorbije weekends naar Proxy Delhaize in Staden en Gits om de mensen te laten proeven van datgene waar we trots op zijn”, aldus Brecht en mama Anja. (EVG)

Meer info is binnenkort ook te zien op de Facebookpagina van De Caprinehoeve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier