Boer Dieter zet landbouwsector in positief daglicht met nieuw initiatief

gf
Redactie KW

Dieter Debruyne (29) werkt op de ouderlijke hoeve Hof ter Wilgen in Diksmuide, die gespecialiseerd is in de kweek van het West-Vlaams roodrund. Hij vond het tijd dat de landbouwsector ook eens positief in beeld kwam. Daarom bouwde hij eigenhandig een oldtimertractor om met daaraan een huifkar. “Ik maakte het comfortabel met zitbanken, een tafel en een frigo.”

Dieter is zot van beesten en tractoren, het was dan ook geen moeilijke keuze om aan de slag te gaan bij zijn ouders op de boerderij. Daarnaast werkt hij ook bij een loonwerker. “De vrijheid die we ervaren is onbetaalbaar. Uiteraard steunen we volmondig het protest van onze sector, maar met dit initiatief wil ik de boerenstiel eens in een positief daglicht zetten. Vorig jaar zocht ik voor mijn eigen trouw een huifkar en die was moeilijk te vinden. Dat inspireerde me om er eentje te kopen. De huifkar van ‘t boerenerf wordt voortgetrokken door een Ford 4000, een tractor uit 1976 die ik eigenhandig heb gerestaureerd. Op de huifkar is plaats voor veertien (als het overdekt is, red.) of zeventien personen. Ik heb het comfortabel ingericht met zitbanken, een tafel en frigo.”

Toeristische routes

Dieter heeft intussen al vier toeristische routes uitgestippeld door Diksmuide. Afhankelijk van de gekozen afstand kost dat 120 of 200 euro. Daarnaast verhuurt hij de huifkar voor huwelijken, teambuildings, of aan verenigingen. Voor een halve dag kost dat bijvoorbeeld 200 euro. Wil je er een chauffeur bij, dan komt er nog 50 euro bij per uur. De huifkar van ‘t boerenerf is vanaf nu te reserveren op 0485 40 05 72. (GUS)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier