Karim zorgt voor nieuwe wind bij ABC Carnaval

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Karim Delahousse (30) uit Menen is sinds juni de nieuwe uitbater van ABC Carnaval. “In de toekomst zou ik graag nauwer willen samenwerken met carnavalsverenigingen. Er wacht mij nu de grote opdracht om de vroegere eigenaar en stichter Frans Noyelle met verve op te volgen. Maar ik ben alvast van plan om door deze goed draaiende carnavalswinkel een nieuwe wind te laten waaien”, zegt Karim.

Frans Noyelle zocht een bekwame overnemer en lijkt deze in de 30-jarige Karim te hebben gevonden. “Een grote vereiste was vooral dat de zaak na de overname wel nog een carnavalswinkel bleef. Frans zal mij nu nog een jaartje begeleiden in het reilen en zeilen van de zaak”, aldus Karim.

ABC Carnaval, gestart in 1985, is één van de grootste én goedkoopste feestwinkels en carnavalshops in Europa en had als hoofddoel verhuren en verkopen van kostuums, carnavalspullen en feestkledij. “Vandaag blijft dit uiteraard nog altijd onze rode draad. We hebben een uitgebreid gamma aan carnavalspruiken, professionele grime, carnavalskostuums, feestdecoratie, carnavalsmaskers, Halloweendecoratie, enz… In totaal hebben we meer dan 100.000 kostuums. We verkopen ook veel vuurwerk voor de feestdagen. Er wordt heel veel verhuurd en verkocht via onze website”, weet Karim.

De jongeman baatte vroeger een kinderspeeltuin uit, maar was op zoek naar iets anders. “Het moest iets zijn in de animatiewereld. Het aspect plezier trekt mij heel hard aan”, vertelt Karim. Het personeelsbestand blijft onveranderd. “Dit vind ik heel belangrijk. In de toekomst zou ik ons assortiment willen vernieuwen en misschien ook iets meer betrokken geraken bij de carnavalsverenigingen. De carnavalsstoet in Menen zou eigenlijk met ons hand in hand kunnen stappen”, besluit Karim. (NVM)

Info: ABC Carnaval, Moeskroenstraat 170, 056 51 02 73.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier