Jerseyhoeve scoort met melkautomaat

De aanwezige handelaars. © LB
Redactie KW

Tijdens een netwerkavond in De Haan werden de ondernemers uitgenodigd die het voorbije jaar een zaak startten in de kustgemeente. In 2019 zijn er een 20-tal zaken bijgekomen. Ook de Jerseyhoeve in De Haan startte een nieuwe zaak om ijs op de markt te brengen van eigen melk.

Tijdens de netwerkavond voor nieuwe ondernemers in het Wielingencentrum waren een 100-tal aanwezigen. Zaakvoerders van nieuwe zaken waren uitgenodigd om elkaar en de handelaarsverenigingen in de gemeente te leren kennen. Lokale economie is immers de motor van de gemeente, liet schepen van Lokale Economie Marleen De Soete optekenen. Haandelaars & Co en Actief Wenduine kregen ruim de kans om zichzelf en de voordelen van een samenwerking voor te stellen.

Nieuwe activiteiten

Ook enkele opvallende nieuwkomers stelden zichzelf voor, zoals Lore Ninclaus die begin dit jaar De Sierk heeft overgenomen. Zij sprak haar droom uit om ooit een kinderhotel te openen als aanvulling op de kampen die ze nu al organiseert tijdens de zomermaanden. Ook Steffie Colpaert en Bruno De Grande stelden de nieuwe activiteit van de Jerseyhoeve in de Bredeweg in De Haan voor. Het koppel startte twee jaar geleden met een 50-tal Jerseykoeien op z’n boerderij. Een jaar geleden installeerden ze al een automaat om verse melk te verkopen en daar kwam afgelopen zomer een extra automaat bij om ook ijs te verkopen. “Er stond hier vroeger al een melkautomaat waardoor de mensen snel de weg vonden naar de automaat om verse melk te kopen. Ook het ijs komt op gang. Sociale media zijn daarbij een goed middel om reclame te maken. Als we aankondigen dat er vers ijs in de machine zit, dan is die vaak tegen ‘s avonds leeg”, vertelt Steffie Colpaert.

Je leert nog meer ondernemers kennen om eventueel mee samen te werken

Het ijs wordt volledig ambachtelijk gemaakt. “Ik heb een opleiding gevolgd om ijs te maken. Het volgende dat ik graag zou willen maken, is yoghurt. We zullen weliswaar geen eigen hoeveterras inrichten. We willen ons volledig kunnen richten op het maken van onze producten. We hebben afgelopen zomer wel al samengewerkt met een horecazaak in Houthave en dat heeft heel goed gewerkt. We zoeken nu nog meer partners die ons ijs willen verkopen”, vervolgt Steffie.

Zo’n netwerkavond bleek dan ook de ideale gelegenheid. “Ik ben zelf afkomstig van Oudenburg en mijn man van Gent. Binnen de landbouwsector is het gemakkelijk om contacten te leggen, maar in de horeca ligt dat wat moeilijker. We hebben ondertussen wel al mensen leren kennen via de school van de kindjes, maar het is mooi meegenomen om hier nog meer ondernemers te leren kennen om eventueel mee samen te werken”, zegt Steffie nog.

Workshops

Ook Marian Le Clef stelde Bakken met Marian voor. De onderneemster biedt bakworkshops aan in een huiselijke sfeer en werkt onder meer al samen met de Jerseyhoeve om mattentaarten te maken. Marian: “Ik zocht Jerseymelk omdat dit ideaal bleek om mattentaarten te maken. Via sociale media ging ik op zoek naar Jerseykoeien en uiteindelijk kwam ik zo in contact met Steffie en Bruno.”

Onder de nieuwe ondernemers zitten ook nog een nieuwe strandbar, een trimsalon, ontbijt- en lunchbar, een nieuw filiaal van residentie Vastgoed, een bakkerij, nachtwinkel, wijn- en tapasbar, O’ Coco, brasserie en een praktijk voor paardentherapie.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier