De haven van Zeebrugge (MBZ), baggerbedrijven Jan De Nul Group en Deme Group, studiebureau Tractebel en aannemersbedrijven Artes en BESIX sloegen de handen in elkaar om een leerstoel te financieren voor de onderzoeksgroep Kustwaterbouw en grondmechanica. Er is een overeenkomst voor drie jaar voor die onderzoeksgroep met het doel ingenieurs warm te maken voor kust- en waterbouw.

Uniek is het grote aantal partners dat samen investeert om de leerstoel te realiseren. Dit illustreert de ambitie om de aantrekkelijkheid van de sector als werkplek, maar ook als studie- en onderzoeksobject te verhogen. "Door als cluster te participeren in een leerstoel van KU Leuven Campus Brugge, kunnen wij als haven van Zeebrugge samen met de private partners enerzijds naambekendheid verwerven bij de studenten, maar vooral hun interesse wekken voor specifieke thema's in de kustwaterbouw", duidt gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge Joachim Coens. "

Ook op het gebied van onderzoek verwacht ik een boost in maatschappelijk en industrieel relevante projecten om de uitdagingen van morgen aan te gaan: klimaatverandering, kustbescherming, offshore energie, havenontwikkeling", vult professor Pieter Rauwoens van de leerstoel aan. (Belga)

De haven van Zeebrugge (MBZ), baggerbedrijven Jan De Nul Group en Deme Group, studiebureau Tractebel en aannemersbedrijven Artes en BESIX sloegen de handen in elkaar om een leerstoel te financieren voor de onderzoeksgroep Kustwaterbouw en grondmechanica. Er is een overeenkomst voor drie jaar voor die onderzoeksgroep met het doel ingenieurs warm te maken voor kust- en waterbouw.Uniek is het grote aantal partners dat samen investeert om de leerstoel te realiseren. Dit illustreert de ambitie om de aantrekkelijkheid van de sector als werkplek, maar ook als studie- en onderzoeksobject te verhogen. "Door als cluster te participeren in een leerstoel van KU Leuven Campus Brugge, kunnen wij als haven van Zeebrugge samen met de private partners enerzijds naambekendheid verwerven bij de studenten, maar vooral hun interesse wekken voor specifieke thema's in de kustwaterbouw", duidt gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge Joachim Coens. "Ook op het gebied van onderzoek verwacht ik een boost in maatschappelijk en industrieel relevante projecten om de uitdagingen van morgen aan te gaan: klimaatverandering, kustbescherming, offshore energie, havenontwikkeling", vult professor Pieter Rauwoens van de leerstoel aan. (Belga)