Ghislain zet brasserie ‘t Badhuis weer op de kaart:”Hier voel ik mij echt op mijn plaats”

Ghislain achter de tapkraan van brasserie 't Badhuis. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Brasserie ‘t Badhuis aan de Sluizenkaai in Menen heeft zijn nieuwe uitbater gevonden en het zou wel eens de ware kunnen zijn deze keer. “Ik deins niet terug om zeven op zeven te werken. Hoe drukker het hier is, hoe liever dat ik het heb”, zegt Ghislain Overbergh (53) uit Wervik.

Door Nicolas Verhaeghe

Na drie intensieve jaren beslistenStephane Desmet en zijn vrouw Veronique Dewildeman in april te stoppen met de brasserie langs de Oude Leie. Officieel moest Stephane de zaak nog uitbaten tot 15 september, maar eind juli werd met Ghislain Overbergh een nieuwe uitbater gevonden. “Ik had me eerder al eens kandidaat gesteld om ‘t Badhuis te kunnen uitbaten, maar dat is toen niet doorgegaan“, vertelt hij. “Daarvoor was ik aan de slag als uitbater van sportcentrum Keep Fit in Wevelgem. Mijn rol daar was ervoor zorgen dat de cafetaria draaide zoals het hoorde en hield me ook bezig met het organiseren van de vele sportgroepslessen.” Wat strubbelingen met de eigenaar van het fitnesscentrum in Wevelgem, deden Ghislain noodgedwongen uitkijken naar een nieuwe uitdaging.

Mijn toekomst daar was onzeker en niet gewaarborgd. Ik was kandidaat om de zaak over te nemen, maar heb me daar toch niet aan geriskeerd. Vandaag ben ik blij dat ik het niet heb gedaan, want hier in de brasserie in Menen voel ik mij echt op mijn plaats. Ik woon hier zelf maar op een boogscheut vandaan. Dat op zich is al leuk, ik kan gewoon te voet naar het werk komen”, glimlacht Ghislain.

Ik zou het terras graag in een nieuw kleedje stoppen

Braziliaanse

De drukte in de gekende brasserie, die de meeste mensen misschien wat zou afschrikken, werkt bij de geboren Wervikaan eerder als een pepmiddel. “De werkdruk deert me absoluut niet. De opstart geeft me nu zelfs nog meer werk, maar daar hou ik van. Ik ben klaar om de mensen hier de hele dag te ontvangen om te eten. Het menu oogt vrij divers.” Enkele dagen in de week krijgt Ghislain hulp van een jobstudente, maar volgend jaar komt daar een extra kracht bij. “Mijn vriendin is Braziliaanse en woont momenteel nog in haar thuisland”, vertelt Ghislain met de glimlach. “Ze werkt daar als modeontwerpster en styliste. Ze kwam de voorbije jaren al regelmatig naar België en we zijn aan het bekijken of ze zich hier permanent kan vestigen. Uiteraard is het de bedoeling dat ze zich hier als ontwerpster kan ontwikkelen, maar ze zal ook af en toe eens bijspringen.”

Toekomstplannen

Ghislain heeft ook een hoop toekomstplannen voor de brasserie zelf. “Ik zou graag het terras in een nieuw kleedje stoppen en heb ook ideeën voor thema-avonden. In september staat er bijvoorbeeld een mosselsouper gepland. ‘t Badhuis is klaar om opnieuw te schitteren!”, besluit hij vol vertrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier