Geen danscarrière, maar wel beautysalon voor Lou

“Schoonheid speelde altijd al een rol in mijn leven”, zegt Lou. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Ooit had ze de droom om een professioneel danseres te worden, tot blessures haar droom uiteen deden spatten. Nu heeft Lou Vanoutryve (19) een nieuwe droom: haar eigen schoonheidsinstituut. Die opende ze onlangs op het Petrus- en Paulusplein met Loua Beauty & Welness.

Ze studeerde dans in Barcelona met maar een doel voor ogen: professioneel dansers worden. Maar blessures zetten Lou met de voeten op de grond. “Ik wou daar mijn brood mee verdienen”, zegt de jonge vrouw. “Ik had echter een heupblessure die al zes jaar aansleepte en een rugblessure. De trainingen in Barcelona waren intensief, zeven uur per dag. Daar werd duidelijk dat ik dat door mijn blessures niet aankon.”

Toen duidelijk werd dat dansen er niet meer inzat, besliste Lou om zes maanden tijd voor zichzelf te nemen om na te denken. “Her en der deed ik wat jobs om te zien wat me lag, want ik moest opeens naar iets anders op zoek dat me interesseerde. Al redelijk snel kwam ik tot de bevinding dat schoonheid wel een grote rol gespeeld had in mijn nog jonge leven. Ik deed altijd al aan ballet en daar komt elegantie bij te pas. Ballet is altijd heel esthetisch geweest: dat elegant voorkomen, dat verzorgen… dat zat er altijd wel een beetje in.”

Ambitieus

En dus startte Lu met een opleiding aan Syntra West. Ze slaagde over de hele lijn en daarna was ze klaar voor de volgende stap. “Ik wou meteen zelfstandig worden, want ik heb grote plannen”, duidt ze. “Ik wil groot worden met Loua Beauty & Welness. Als ik mezelf bekijk over vijf jaar, zie ik mezelf in een luxesalon. Waarom dan nog meer tijd verliezen door eerst voor een baas te gaan werken? Dan begin ik beter meteen voor mezelf, zodat ik mijn doel sneller bereik. Ik ben altijd ambitieus geweest en dat is nu niet anders.”

Haar specialiteit is huidverbetering. “Maar ook alles wat met wenkbrauwen en wimpers te maken heeft, fascineert mij. Daarnaast kan je bij mij de behandelingen krijgen zoals in een wellness. Dat gaat dan over onder andere relaxerende massages, scrubs op het lichaam, enzovoort. Ik doe ook pedicures. Het is een totaalconcept”, besluit Lou.

Wie dat wil, kan alvast een kijkje nemen op de Instagrampagina loua_beauty_welness. Binnenkort komt er ook een website.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier