Ex-Miss België Cilou Annys (32) sluit babyspeciaalzaak: “We willen meer tijd voor ons gezin”

Cilou Annys voor haar winkel. Die wordt te koop gezet. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse ex-Miss België Cilou Annys (32) en haar man Désiré Steevens stoppen met hun babyspeciaalzaak. Dat is toch wel een verrassing, want ze verhuisden nog geen jaar geleden naar een nieuw, ruimer en speciaal verbouwd pand in Loppem. “Het was wat op voor mij. En we willen meer tijd maken voor ons gezin”, zegt Cilou.

Na enkele intense jaren als model ging Cilou Annys samen met haar partner Désiré Steevens in 2017 van start met Cilou Babystore, toen nog gevestigd langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis. Door het groeiende succes barstte het huurpand er uit de voegen. Het koppel kocht een ruim pand langs de Torhoutse Steenweg in Loppem. Meer bepaald het goed Ter Loo, een complex dat bestaat uit een voormalige schuur uit 1846 en een recentere aanbouw met veel glas.

De schuur werd begin jaren ‘90 de vaste stek van Kunsthalle Loppem, en in 2011 werd het complex eigendom van de gemeente Zedelgem, die er een culturele en gemeenschapsfunctie aan wilde geven. Dat bleek echter geen groot succes, waardoor de gemeente enkele jaren terug op zoek ging naar een koper. Die vond ze met Cilou en Désiré.

“Het was wat op. We willen meer tijd maken voor ons gezin”

Na een tijdje in een pop-up vlakbij te hebben gewerkt omdat de verbouwing nog niet klaar was, verhuisde het koppel de zaak in april vorig jaar naar het nieuwe pand. Het assortiment zou er ook uitgebreid worden, met ook een aanbod voor kinderen tot vier jaar erbij. Maar aan dat mooie verhaal komt een jaar later dus al een einde. Cilou organiseert vanaf woensdag 21 februari de totale uitverkoop, en het pand, dat dus nog maar heel recent grondig werd gerenoveerd met het oog op winkelinrichting, wordt te koop gezet.

Niet thuis op zaterdag

“Ik begrijp dat dit voor veel mensen een verrassing is. Mijn man en ik hebben de beslissing onder elkaar half januari genomen”, legt Cilou uit. “En ons dochtertje Lya (8) – het zusje van Emeryck (3) – reageerde heel erg enthousiast en opgelucht. Het is namelijk zo dat wij door de winkel nooit op zaterdag thuis zijn en in het algemeen erg veel tijd en energie investeren in de zaak. Dat begon steeds meer door te wegen. Het voorbije jaar ben ik ook vaak ziek geweest. Ik voelde dus dat het wat op was. Nu kijken we ernaar uit om meer tijd met het gezin te besteden. Mijn man blijft actief in de vastgoedsector, en ik sta op termijn open voor nieuwe professionele avonturen. En ja, misschien ook wel in de media.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier