Voortaan kun je voor alle energie-advies terecht in Energiehuis Regio Izegem

© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In januari is men onder de vleugels van Woondienst Regio Izegem gestart met Energiehuis. Inwoners van Izegem, Ledegem, Ingelmunster, Oostrozebeke en Wielsbeke kunnen er terecht met vragen rond energiebesparing, renovatiewerken en hernieuwbare energie.

De vijf gemeenten die deel uitmaken van de Woondienst ondertekenden allemaal het Lokaal Energie en Klimaatpact (LEKP). Via het LEKP engageert de Vlaamse overheid zich samen met de gemeenten om de klimaattransitie waar te maken. Met het opzetten van een eigen Energiehuis wil men de renovatiegraad in de regio opkrikken. “Er staan een kleine 30.000 huizen in het werkingsgebied, streefdoel daar is om er 1.500 op korte termijn te renoveren”, zegt Izegems schepen van Woonbeleid Tom Verbeke.

Renovatiebegeleiders

Er komt dus een energieloket waar je terecht kunt met al je vragen rond energiebesparing en hernieuwbare energie. Dat kan gaan over het vergelijken van energieleveranciers, het doorgronden van het premie-aanbod en het interpreteren van de EPC-waarde. Er komen ook lokale zitdagen om het energieloket dichtbij en bereikbaar te maken voor alle inwoners van de vijf gemeenten. “In het Energiehuis kun je ook terecht met vragen rond energiebesparende renovatiewerken. Een renovatiebegeleider die aan huis komt maakt het realiseren van een project zo een stuk eenvoudiger. Het advies op maat is onafhankelijk en betrouwbaar. De renovatiebegeleiders helpen je stap per stap: van de grondige woninganalyse tot een duidelijk stappenplan voor verbeteringen.”

Ook voor de ondersteuning bij de MijnVerbouwlening – de vroeger Energielening – kan je in het Energiehuis terecht. De lening tot 60.000 euro tegen voordelige rentetarieven maakt van de energiezuinige renovatieplannen een haalbare opdracht.

Energiehuis Woondienst Regio Izegem, Vaartstraat 4 Izegem. 051 32 16 22 – energiehuis@woondienst.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier