Acht extra laadpalen voor elektrische wagens dankzij V-Load by Dequeecker: “We beschouwen het als maatschappelijk ondernemen”

Daisy Debeir en Stijn Dequeecker bij de snellader van V-Load op de parking van Dequeecker Koeltechniek. (foto KVCL)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Eigenaars van elektrische wagens kunnen sinds kort terecht op de parking van Dequeecker Koeltechniek aan de Oostvleterenstraat in Reninge om de batterij van hun voertuig op te laden. Het bedrijf plaatste namelijk acht laadpalen onder de naam V-Load.

Lo-Reninge telt momenteel acht openbare laadpalen. Dequeecker Koeltechniek, gespecialiseerd in koel- en vriesinstallaties, zorgt nu met V-Load voor acht extra laadpalen. Een verdubbeling dus.

“Twee jaar geleden beslisten we om elektrisch te rijden”, zeggen Stijn Dequeecker en zijn vrouw Daisy Debeir. “Maar in de regio is het aantal snelladers beperkt en een snellader voor eigen gebruik is economisch niet verantwoord. Zo groeide het idee om enkele laadpalen te plaatsen bij ons bedrijf. We hebben een ruime parking, groene energie interesseert ons en dankzij ons bedrijf Dequeecker Koeltechniek beschikken we over de technische knowhow. De switch van een laadpaal voor eigen gebruik naar publieke laadpalen, met ook een DC snellader, was snel gemaakt. We plaatsten zes AC laders en een DC snellader. V-Load powered by Dequeecker was geboren.”

De laadpalen zijn de klok rond en zeven dagen op zeven publiek toegankelijk voor iedereen. “Aan de zes laadpunten AC 22kW laad je in 4 tot 5 uur tot zo’n 300 tot 400 kilometer”, legt Stijn Dequeecker uit. “Aan de twee snellaadpunten DC 180kW kan je in 15 tot 30 minuten tot 400 kilometer laden. De laadsnelheid is altijd afhankelijk van het type wagen.”

Laadpassen

Maar gastvrijheid is voor Stijn en Daisy minstens even belangrijk. “We willen de bestuurders van elektrische voertuigen zoveel mogelijk ontzorgen”, zeggen ze. “Vier laadpunten beschikken over een kabel, dus geen gesleur met je eigen kabel. We bieden ook laadpassen aan en we houden de installaties en omgeving van de laadpalen netjes en proper. We geven ook met de glimlach de nodige uitleg en alles is duidelijk geafficheerd. Er komt binnenkort ook nog een prijszuil met onze prijzen per kWh. En terwijl je wagen staat te laden, kan je ook genieten van de prachtige natuur. Zo bevinden de IJzerbroeken zich op vijf minuutjes wandelen van onze parking.”

“We zien V-Load als maatschappelijk ondernemen in functie van onze omgeving”, gaan Stijn en Daisy voort. “De 22kW AC laders zijn een oplossing voor mensen die in de buurt wonen of werken. De DC snellader is dan weer ideaal voor wie weinig tijd heeft. De nu geplaatste DC lader is modulair en kan in de toekomst een hoger vermogen leveren als dat nodig mocht blijken. En er is ruimte om nog 2 DC laadpunten bij te plaatsten.”

“Er kan geladen worden met alle laadpassen”, zegt Stijn Dequeecker. “Wij bieden laadpassen aan van Mobiflow, deze kan je aanvragen via onze website. De prijzen per kWh zijn ook terug te vinden op onze site. Wanneer je gebruikmaakt van deze Mobiflow-laadpas is dit ook de prijs per kWh die je effectief betaalt zonder bijkomende kosten.

Positieve reacties

De reacties van de buurtbewoners zijn alvast positief. “Ze zijn blij en opgelucht dat er in de nabije omgeving twee snelladers en zes extra laadpunten zijn”, zegt Stijn. “De lokale bewoners weten intussen dat de parking dag en nacht publiek toegankelijk is. De ruime parkeervlakken weg van de openbare weg geven ook een veilig gevoel.”

“Elektrisch rijden heeft tal van voordelen”, besluit het ondernemerskoppel. “Een daarvan is ‘Stop niet om te laden, maar laad om te stoppen.’ De toekomst is ingezet. Breng ons gerust eens een bezoekje. Suggesties zijn ook altijd welkom!”

Meer info: V-Load, Oostvleterenstraat 3 in Lo-Reninge, info@vload.be www.vload.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier