Economisch Huis opent nieuwe kantoren in Jet Center

© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Afgelopen dinsdag werden de spiksplinternieuwe kantoren van het Economisch Huis Oostende (EHO) feestelijk geopend. (Startende) ondernemers kunnen voortaan terecht in de Gistelsesteenweg. “Iedere wijk heeft voortaan zijn eigen coördinator.”

Het EHO had tot voor kort drie vestigingen: in de Graaf de Smet de Naeyerlaan, de Hendrik Serruyslaan en de Kuipweg. Om het aantal locaties tot twee te beperken, drong een verhuis van de hoofdkantoren – gelegen in de Graaf de Smet de Naeyerlaan – zich op. De locatie in de Hendrik Serruyslaan waar de afdeling tewerkstelling zit, blijft behouden. Het EHO fungeert als aanspreekpunt voor elk bedrijf en is de place tot be voor (startende) ondernemers. “Eigenlijk zijn we eind april al verhuisd”, vertelt CEO a.i. van Economisch Huis Oostende, Dirk Declerck. “De toen geldende coronamaatregelen lieten echter niet toe om die verhuis op een feestelijke manier te vieren. Nu kunnen we dat wel doen.”

De plaats waar nu de kantoren van EHO gevestigd zijn, fungeerde vroeger als zonnecenter. Er kwamen dus heel wat verbouwingswerken aan te pas. “Die gebeurden in de eerste plaats door lokale partners”, zegt schepen van Ondernemen en voorzitter van EHO, Charlotte Verkeyn (N-VA). “De nieuwe kantoren zijn veel functioneler. Niet alleen voor het personeel, maar ook voor de bezoekers. De verhuis betekent voor ons een nieuwe start. De werking werd gevoelig uitgebreid en iedere wijk in de stad heeft nu zijn eigen coördinator.”

Ideale ligging

Het vroegere hoofdkantoor bevond zich vlakbij het stadscentrum, dicht bij de vele Oostendse handelaars dus. De nieuwe kantoren zijn een pak verder gevestigd. “Dat is zeker geen probleem”, stelt de schepen. “Het is zo dat de kantoren van die oppervlakte niet voor het rapen liggen in onze stad. Bovendien zijn we nu veel zichtbaarder. Als je nu Oostende binnen rijdt – want we bevinden ons vlakbij de Kennedy rotonde – dan worden we gezien. Mensen zien meteen dat er in Oostende gewerkt en ondernomen wordt. Bovendien hebben we zoals gezegd in elke wijk een coördinator. Die loopt geregeld langs bij de vele handelaars. De kantoren bevinden zich op een perfecte verbindingsweg en dat zal ervoor zorgen dat veel meer mensen de weg vinden naar EHO. Dat zorgt dan weer voor de aantrekking van nieuwe bedrijven.”

Ook burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) is tevreden met de nieuwe locatie. “Oostende biedt een zee aan mogelijkheden voor nieuwe ondernemers. EHO ondersteunt de lokale economie en kan ons zo op de kaart zetten”, aldus de burgemeester. De opening van de nieuwe kantoren gaat gepaard met een nieuwe website.

Info: www.economischhuis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier