DJ Yves Croky plant comeback met populair danscafé Bar Salona

"Zodra de maatregelen het toelaten, vlieg ik er opnieuw in", aldus Yves Crocky. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

DJ Yves Croky (40), uitbater van Bar Salona in de Jan Persijnstraat, gaf er eind juli na amper een jaar al de brui aan. “Een nachtcafé open houden in deze crisis was niet mogelijk”, aldus Yves. “Maar ik plan nu al een comeback!”

Zijn iconische pand zal Yves wellicht niet meer terugkrijgen. Immo Dochy verhuurde het ondertussen aan de uitbater van een eethuis. “Maar ze hebben de huurprijs enorm moeten verlagen, vernam ik”, aldus Yves. “In deze tijden was die ook gewoon niet meer betaalbaar.”

Het pand in de Persijnstraat 12 heeft een rijke geschiedenis. Je had er jaren geleden bistro Modest. Veel Kortrijkzanen herinneren zich ook nog Hoochie Coochie, het populaire café dat er tot eind november 2016 zat. Daarna, vanaf oktober 2017, zat Bar Central er. Sinds september 2019 vond je er Bar Salona. “Toen er nog sprake was van Bar Central, was ik al mede-eigenaar”, vertelt Yves. “Maar mijn zakenpartner liet de zaak te veel aan zijn lot over, waardoor we de boeken moesten dicht doen. Omdat muziek al meer dan twintig jaar mijn passie is, heb ik besloten om de boel over te nemen.”

Ook comedy en poker

“Ik creëerde met Bar Salona een echt nachtcafé waar je nog eens goed kon dansen. Dat vind je haast niet meer in het centrum van Kortrijk. Er waren ook comedy- en pokeravonden. De zaken gingen goed tot corona roet in het eten gooide. Een concept als dat van Bar Salona kon gewoon niet overleven met de huidige maatregelen. Mijn vaste klanten wilden wel komen, maar dat zou nooit rendabel geweest zijn.”

Voorlopig is Yves dan ook weer aan de slag als schilder. “Stil zitten is echt niet mijn ding. Maar dat is eigenlijk dik tegen mijn goesting”, lacht hij. “Muziek is mijn passie, dat heb ik zelfs op mijn lijf laten tatoeëren: my life is music and music is my life. Ik heb dan ook al grote plannen om Bar Salona opnieuw te openen. Op dit moment ben ik op zoek naar een pand in het centrum van de stad. Zodra de maatregelen het toelaten, vlieg ik er opnieuw in. Zelfde concept, zelfde sfeer, maar op een andere locatie.”

Nu de maatregelen voor de horeca nog maar eens verstrengd werden, ziet het er naar uit dat Yves nog even geduld zal moeten oefenen.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier