Delhaize Sint-Michiels heropent op 24 oktober: “Zo goed als alles werd vernieuwd”

Het team van de Delhaize in Sint-Michiels is er klaar voor. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na sluiting door verbouwingswerken opent Delhaize Sint-Michiels op 24 oktober opnieuw de deuren. “Met onder meer nieuwe koelingen, vloeren en een nieuwe bakkerij-afdeling zit de winkel volledig in het nieuw”, zegt zaakvoerster Griet Vangheluwe.

Op 5 oktober sloot Delhaize Sint-Michiels Brugge, in de Koningin Astridlaan, tijdelijk de deuren voor ingrijpende verbouwingswerken. Het zal even ongemakkelijk geweest zijn voor de vele vaste klanten, maar vanaf 24 oktober kunnen ze weer terecht in hun buurtsupermarkt. Griet Vangheluwe en haar echtgenoot Bert Wullaert zijn nog maar op 6 juni van start gegaan als uitbaters, in het kader van de verzelfstandiging van alle Delhaize-filialen, maar toch wilden ze liefst zo snel mogelijk een grondige vernieuwingsoperatie doorvoeren. “Mijn man en ik runden eerder al een Delhaize in Adinkerke en Sint-Michiels is er dus bijgekomen”, vertelt Griet. “We hebben dus wel de nodige ervaring in de branche.”

Milieuwetgeving

“Wat we allemaal hebben vernieuwd? Zo goed als alles eigenlijk. De koelingen waren nog oude installaties. Die zijn volledig afgebroken en er komt een nieuwe installatie volgens de nieuwste milieuwetgeving; hetzelfde geldt voor de diepvriezers”, gaat Griet verder. “Ook de verlichting en de vloeren zijn nieuw. En dan zijn er ook nog nieuwe kassa’s, waaronder ook zelfscans.”

Traiteurafdeling

“Heel belangrijk voor ons, omdat het heel positief is voor onze klanten, is een nieuwe keuken voor onze eigen traiteurafdeling. We hebben een kok aangeworven die dagelijkse verse traiteurgerechten zal bereiden. Dat is uiteraard een flinke investering, maar we zijn ervan overtuigd dat onze klanten dit zullen appreciëren.” Verder werd er ook geïnvesteerd in de bakkerij-afdeling met een nieuwe rijskast en nieuwe ovens. “Het komt erop neer dat we de nadruk leggen op vers en lokaal. In de groenten- en fruitafdeling, bij de bakkerij, de traiteur… En vanaf de heropening gaan we ook zelf kaas en charcuterie versnijden om de kwaliteit voor de klant nog te verhogen”, besluit Griet Vangheluwe.

De openingsuren zijn van 8 tot 20 uur van maandag tot en met zaterdag en van 7.30 tot 18 uur op zon- en feestdagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier