Danny en Saskia sluiten frituur ‘t Staketsel en verhuizen naar Oudenburg

Danny Willaert en Saskia Beschuyt van frituur 't Staketsel, dat de deuren moet sluiten. © foto LC
Redactie KW

Het gebouw van frituur ‘t Staketsel werd verkocht om plaats te maken voor appartementen. Daardoor moeten uitbaters Saskia Beschuyt en Danny Willaert noodgedwongen de deuren sluiten. Zo komt een einde aan een mooi verhaal. Maar de twee blijven niet bij de pakken zitten. Waar één deur dichtgaat, gaat altijd een andere open…

De winkelstraat zal er zo weer een tijdje anders uitzien, want er komt weer een nieuw gebouw in het straatbeeld. Zo verdwijnt er wel weer een bekende handelaar. “Zoals de meeste van onze klanten al weten, is het gebouw waar onze frituur zich bevindt verkocht. Het wordt afgebroken en in de plaats komen appartementen”, begint Danny. “Daardoor waren wij genoodzaakt om onze zaak elders verder te zetten. Spijtig, maar helaas. We konden niets inbrengen tegen de beslissing.”

Eerst stukadoor

Op 11 juni 2012 begonnen we aan dit avontuur met volle goesting. Ik was stukadoor en mijn vrouw zat in de vracht. Helemaal anders dan elke dag frietjes bakken”, lacht Danny. “Toch is het frituurwerk nog veel zwaarder: de lange werkuren, het papierwerk, maar ook de intense band tussen ons en de klanten. We konden wel snel wennen aan het nieuwe ritme. We namen de frituur, die toen nog Picou heette, over en bouwden samen aan een succesvol ‘frietkot’. We werden ondertussen ouders. Als zelfstandige is het puzzelen om de agenda rond te krijgen. Maar het was het allemaal waard. Het is dus met spijt in het hart dat we afscheid nemen van onze frituur hier in Middelkerke. We kenden hier zowat iedereen en tijdens de vakantieperiodes konden we genieten van een groot aantal toeristen.”

Naar nieuwbouw

De ligging van de frituur was heel goed, met veel passage in de zomer. “Iets wat we niet zoveel zullen hebben in onze nieuwe zaak in Oudenburg. Er zijn wel een aantal voordelen hoor, we mogen niet treuren. Het woon-werk verkeer zal voor ons een stuk korter zijn, we komen van Zandvoorde. Dus dat valt mee. Bovendien is de staat van het gebouw beter, we verhuizen naar een nieuwbouw waar heel wat ruimte is om ter plaatse een snack te eten.

“Vanaf 10 februari nemen we de fakkel over van een bestaande zaak in Oudenburg. Onze nieuwe frituur zal Hakuna Patata heten”, gaat Saskia verder. “Het zal een aanpassing zijn van de toeristische sector naar een dorp, maar we gaan de uitdaging aan. We hebben trouwens nooit bij de pakken blijven zitten. Natuurlijk voel je bij ons vast cliënteel dat het wel knaagt dat we hier vertrekken. Vanzelfsprekend zijn ze ook welkom in Oudenburg. We zullen ook nog steeds inzetten op onze verse bereidingen zoals ons huisbereid stoofvlees.

We willen onze klanten bedanken voor het jarenlange vertrouwen en hopen hen misschien te mogen begroeten in de Hoogstraat 28 bij ‘Hakuna Patata’ in Oudenburg”, besluit Saskia. (RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier