Mario en Mats Versavel openden een tweede vestiging van Bakkerij Cocerulle in de Sint-Jacobsstraat. Vanaf donderdag 5 september kan je er terecht voor een feestelijke openingsweek, waar je zal kunnen proeven van hun ambachtelijke producten.
Mario Versavel (58) en Mats Versavel (34) zijn de twee zaakvoerders van Cocerulle. Mario nam meer dan 25 jaar de bakkerij over op de hoek van de Pennestraat en de Kalfvaart. Cocerulle is een lokaal gebak op basis van amandelen, gekonfijt fruit, voorgesteld als een kasseisteen.
“Ik kom uit een echte bakkersfamilie”, zegt Mario. “Mijn ouders, grootouders en overgrootouders zaten in de stiel en ik volgde mijn opleiding aan Ter Groene Poorte in Brugge. Intussen ben ik al 40 jaar actief. Het is een passie die ik met veel liefde doe.”
Cocerulle is een familiale onderneming. Tien jaar geleden leerde Mario zijn zoon Mats de kneepjes van het vak. “Nu vormen we samen een tandem”, zegt Mats. “Ik ontferm me meest over de broden en de pistolets, papa doet meer patisserie en taarten. In 2018 onderging onze zaak in de Kalfvaart een serieuze make-over en daar werd een sterke productie-eenheid gecreëerd. Ons doel was om op termijn enkele bijwinkels te openen. Met de opening van Cocerulle 2 is er een droom in vervulling gegaan. In deze zaak was vroeger Bakkerij Henk gevestigd. Ook in de toekomst zouden we nog extra winkels willen openen, maar eerst willen we dit verder op punt zetten. De grootste verandering die we doorvoerden is de doorkijk. Dat zorgt voor animatie, transparantie en een nauwer contact met de klanten.”
Vanaf 5 september doen ze een openingsweek. Mario: “We hebben het geluk dat mijn broer Marc Versavel meewerkt. Met zijn ervaring vormt hij een grote meerwaarde voor onze zaak. Tussen donderdag 5 en dinsdag 10 september voorzien we elke dag proevertjes uit ons ruim en gevarieerd assortiment. Je kan hier trouwens steeds terecht voor meeneemkoffie en belegde broodjes.”
Mario wil de bakkersstiel doorgeven aan de jongere generatie en organiseert daarom regelmatig workshops. “De bakkersscholen lopen leeg en door deze workshops wil ik deze prachtige stiel promoten bij de jeugd.” (API)
Info: Cocerulle 2 in de Sint-Jacobsstraat 2-4 in Ieper. Open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 6.30 tot 18.30 uur, op zaterdag tot 18 uur en op zondag tot 13 uur. Gesloten op woensdag. 057 33 40 34 of bakkerijcocerulle.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier