Brasserie Surplace en feestzalen Lodewijk Van Maele starten feestelijke foodmarket

Kerst-Foodmarket samenwerking brasserie Surplace en feestzalen Lodewijk van Maele / vlnr. Michele Van Vyve, Johan Verstraeten en Frederic Derycke.©Davy Coghe Davy Coghe
Kerst-Foodmarket samenwerking brasserie Surplace en feestzalen Lodewijk van Maele / vlnr. Michele Van Vyve, Johan Verstraeten en Frederic Derycke.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In aanloop naar de feestdagen slaan de uitbaters van brasserie Surplace en van Lodewijk van Male de handen in elkaar. Nog minstens tot 3 januari kun je terecht in hun feeërieke foodmarket in een sfeervol ingericht paviljoen in de tuin van het kasteelcomplex langs de Maalsesteenweg.

Dat het voor uitbaters van restaurants en feestzalen moeilijke tijden zijn, hoeft geen betoog. Johan Verstraeten en Michèle Van Vyve van brasserie Surplace en Frederic Derycke van Salons Lodewijk van Male kunnen er van meespreken. Deze Brugse ondernemers laten zich door het hardnekkige virus echter niet kleinkrijgen. Johan en Michèle boden al takeaway aan vanuit hun restaurant in de Sint-Amandstraat maar gaan nu nog een stapje verder.

Samen met de uitbaters van Lodewijk van Male werken ze een feestelijke, feeërieke ‘foodmarket’ uit in de aanloop naar de feestdagen. De foodmarket is terug te vinden in een warm en smaakvol ingekleed paviljoen in de tuin van het kasteelcomplex Lodewijk van Male langs de Maalsesteenweg in Sint-Kruis. “Wij werkten tijdens de eerste horecasluiting, in het voorjaar, ook al samen”, vertelt Johan Verstraeten.

Vlot bereikbaar

“Toen was ons restaurant in Brugge nog niet geopend maar we boden vanuit de infrastructuur van Lodewijk van Maele al bereide afhaalgerechten aan. Het grote voordeel is het domein hier heel vlot bereikbaar is én dat er een ruime parking bij hoort. En dat zijn natuurlijk ook troeven voor ons nieuwe project: de food market in kertsfeer die we samen hebben uitgewerkt. Hoe we elkaar kennen? Wel, er is een zekere familieband. De moeder van Frederic is samen met de vader van mijn echtgenote Michèle, vandaar (lacht).”

“In deze periode is het geven van feesten helemaal uit den boze dus in principe zouden we anders niets kunnen doen”, vult Frederic aan. “Dus daarmee dat het ons interessant leek om het buitenpaviljoen, dat anders ook gebruikt wordt voor feesten, nu aan te wenden voor een overdekte markt waarbij quasi alles rond lekker eten en drinken draait.” Uitgangspunt van de food market bij Lodewijk van Maele is dat je er alles vindt voor een feestelijke kerst-, eindejaars-, of nieuwjaarsmaaltijd. “Een heel groot deel van het aanbod bestaat uit eigen bereidingen; dan spreek ik zowel over voorgerechten, hoofdgerechten als dessertjes. Zo hebben we mooie gerechtjes met parelhoen bijvoorbeeld, maar ook diverse palingbereidingen, vispannetjes, vis- en kreeftensoep,…”, vertelt Johan.

Lokale producenten

“Ook bepaalde dranken, zoals de limoncello, zijn ‘home made’ en op onze eigen advocaat zijn we ook wel trots.” In de foodmarket wordt ook met lokale Brugse producenten samen gewerkt zoals Javana koffie en Verheecke chocolade. Niet Brugs maar wél West-Vlaams zijn de patés van Veurnse ambacht. “De foodmarket is zeker nog geopend tot en met 3 januari” weet Johan. “Wat de periode daarna betreft; daarvoor wachten we het verdere verloop van de lockdown af.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier