Werken politiegebouw Polder gaan vlot vooruit in Diksmuide: meiboom al geplaatst

We zien een trotse burgemeester Lies Laridon en korpschef Johan Geeraert. © JH
Redactie KW

Politiezone Polder (Diksmuide/Kortemark/Koekelare/Houthulst) vierde vrijdag de meiboomzitting van het gloednieuwe centraal politiekantoor in Diksmuide. Daarom werd gevierd dat de hoogste top van de werken is bereikt: een hoogte van 13 meter. “De werken gaan vliegensvlug vooruit, de opleveringsdatum van het eerste kwartaal van 2025 wordt normaal gehaald”, zei burgemeester Lies Laridon.

Al ruim twintig jaar lang wacht politiezone Polder op een gloednieuw en centraal politiegebouw want nu zitten alle diensten versnipperd over de vier gemeenten. In november van vorig jaar was het eindelijk zover: na de aankoop en de sloop van het oude financiëngebouw op de hoek van de Woumenweg met de Pluimstraat in Diksmuide, uitstekend gelegen, werd de bouw in houtmassiefbouw gestart.

Nu al meiboom

En ondanks het slechte weer gaan de werken vliegensvlug vooruit. In die mate dat vandaag de meiboom gezet kon worden, door een trotse burgemeester Lies Laridon en korpschef Johan Geeraert. “Daarmee wordt al eeuwenlang gevierd dat het hoogste punt van de bouwwerken bereikt is, als teken van de voortvarende bouwwerkzaamheden”, zegt burgemeester Lies Laridon. “Want ondanks de vaak slechte weersomstandigheden zal iedereen die hier vaak passeert alles gestaag zien veranderen. Alle pylonen staan recht, de verdiepingen zijn opgetrokken en de vloerplaten liggen er. Ook de dakconstructie ligt dicht. De opleveringsdatum van het eerste kwartaal van 2025 wordt wellicht gehaald, waarna de politie hopelijk tegen de zomer zal kunnen verhuizen.”

Met de werken is een prijs van ongeveer 9 miljoen euro gemoeid. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier