Stadsbestuur heeft duidelijke boodschap voor bouwpromotoren: “Sky is niet the limit”

Het stadsbestuur besliste dat er in de verkaveling Victorialaan/Fortstraat/Vuurtorendok West een weg wordt opgeheven. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Het stadsbestuur heeft een duidelijke boodschap voor wie wil bouwen op de Oosteroever: dat kan niet meer volgens het principe van the sky is the limit. “Maar we zullen ook niet zeggen aan iemand die 19 miljoen betaalde voor een stuk grond dat er niet op kan gebouwd worden”, zei schepen Judith Ooms.

Het stadsbestuur besliste dat er in de verkaveling Victorialaan/Fortstraat/Vuurtorendok West een weg wordt opgeheven. Het gaat om een private weg met openbaar karakter, eigendom van de groep Versluys. “Dit is niet zomaar een stuk grond. Het ligt in een zone waarover onduidelijk is of er hoogbouw kan“, aldus Natacha Waldmann (Trots op Oostende) die meer wou weten over de plannen met de site. Schepen Judith Ooms (Vooruit): “De weg wordt opgeheven maar bij toekomstige ontwikkeling moet er nog een doorgang zijn. We bekijken nu wat we op Oosteroever nog willen realiseren. Het is niet de bedoeling dat het ‘the sky is the limit’ wordt. Het moet inpassen in de noden van de wijk en er moet een link gemaakt worden met de wijk. We zullen voorwaarden opleggen aan ontwikkelaars waarbij ze investeren in de versterking van de volledige wijk. Er zal niet ongebreideld werden gebouwd worden. We hebben zelfs aan verschillende ontwikkelaars, waaronder Versluys, de boodschap gegeven dat ze op dit moment nog geen vergunningsaanvraag moeten doen omdat we eerst de richtlijnen willen ontwikkelen.”

Bart Plasschaert (Trots) merkte op dat een straat nu werd overgedragen als bouwgrond en dat het moeilijk te beoordelen valt of het waarde heeft zonder het project te kennen dat later gerealiseerd zal worden. Judith Ooms merkte op: “Versluys heeft al een groot deel van de 19 miljoen euro betaald aan de stad. We moeten serieus blijven. Er kan niet eerst 19 miljoen geïnd worden om dan te zeggen dat er niet op kan gebouwd worden.” Daarbij dient wel vermeld te worden dat de stad 7 jaar geleden enkel als doorverkoper fungeerde voor grond die ze zelf eerst voor 19 miljoen euro had gekocht van Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content