Ook N-VA roert zich in dossier rond Thermae Palace Hotel

Charlotte Verkeyn en Sandra Demuynck. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

N-VA Oostende is niet opgezet met de demarche van Trots op Oostende rond het Thermae Palace Hotel. Ze komen met een invulling voor de oude zwembadsite en met een duidelijke boodschap. “De stad heeft de verplichting om te zoeken naar extra middelen en als dat niet lukt moet men het in minnelijk overleg over een andere boeg gooien.”

Het plan van N-VA voor de oude zwembadsite dreigt ondergesneeuwd te raken in de hele commotie over de parking (met appartementen). Daar is al maanden deining over en coalitiepartner Trots op Oostende kwam deze week met de aankondiging dat ze tegen appartementen zijn op de parking en dat Vlaanderen het gat maar moet dichtrijden met een extra subsidie van 30 miljoen. “N-VA wil op de oude zwembadzone een ruimte voor jong en oud met mooie groen- en waterelementen, waterspeelzones en vrijetijdspunten. Een mini Central Park maar dan wel met zicht op de gaanderijen en de zee”, licht gemeenteraadslid Sandra Demuynck toe.

Kostprijs

“De basis, de renovatie van hotel en gaanderijen heeft een bepaalde kostprijs. Toekomstgericht zijn daar ook de wellness en parking bijgekomen waardoor het financieel plaatje alsmaar groter wordt”, zegt schepen Charlotte Verkeyn, lijsttrekker voor N-VA Oostende. “Als het niet haalbaar is dan moet je een minnelijke weg afleggen door samen te zitten en na te gaan hoe je het wel wil doen. En dat het programma dan moet herzien worden en moeten we nagaan wat kan gedaan worden met de middelen die er wel zijn In elk geval willen we de open ruimtes behouden en zijn we geen voorstander van appartementen op de site.”

Hete aardappel

“Het is de taak van de stad om extra financiële middelen te zoeken en dat doe je niet door nu enkele maanden voor de verkiezingen een standpunt in te nemen waarbij je de hete aardappel probeert door te schuiven en vervolgens zegt dat je geen bouw zal toelaten. De stad heeft er zich toe verbonden om op zoek te gaan naar extra geld zodat het residentieel programma op de parking kan gedecimeerd of tot nul herleid worden. Het is alles behalve dat de verantwoordelijkheid nu doorgeschoven wordt.” Charlotte Verkeyn wijst ook op een belangrijke adder. “Als tegen eind augustus geen duidelijkheid is over de komst van Mu.Zee dan kan dat voor een probleem zorgen. Het is immers een opschortende voorwaarde in de overeenkomst.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier