Nieuw bedrijvenpark ‘The Edge’ van Willy Naessens wordt hoogste langs E17: “Toekomst van stedelijke architectuur”

Dirk Deroose, Willy Naessens, Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem en diens Deerlijkse collega Claude Croes vereeuwigden hun handafdruk in een betonblok van het toekomstige gebouw. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Dinsdagmiddag gaf Willy Naessens samen met LCV Real Estate en de burgemeesters van Waregem en Deerlijk het startschot voor de bouw van een gloednieuw bedrijvencomplex langs de E17. Er zullen onder meer twee kantoortorens verrijzen, de hoogste wordt 40 meter.

In de Textielstraat op de grens tussen Nieuwenhove en Deerlijk is een gloednieuw bouwproject gestart. LCV Real Estate – de vastgoedvennootschap van Willy Naessens en Dirk Deroose – realiseert er langs de autosnelweg het bedrijvenpark The Edge. “The Edge, aan de rand van de E17, wordt een indrukwekkend project op een unieke locatie”, vertelt Deroose.

“De snelweg is een heel belangrijke en drukke verkeersas en biedt bedrijven in de buurt ervan veel zichtbaarheid. Dat valt ook op. Links en rechts zie je veel mooie nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Wij willen ook ons steentje bijdragen aan het zicht langs de E17. Dit project wordt een landmark. En met een toren van 40 meter worden we het hoogste gebouw van de streek.”

Zes loodsen en twee torens

Het project omvat zes loodsen, al dan niet met showroom, gelegen onder de twee kantoortorens. Kantoortoren A krijgt vier verdiepingen, toren B zal er zeven tellen. “Intussen werd al meer dan 70 procent ingevuld”, gaat Deroose verder.

Zo zal het gebouw eruitzien.
Zo zal het gebouw eruitzien. © GF

“Onder meer Groep Huyzentruyt, Orona en Pouleyn vestigen zich op deze site. De drie nog beschikbare loodsen hebben een oppervlakte van 705 tot 3.700 vierkante meter. De drie nog te huren kantoorverdiepingen hebben een oppervlakte van 990 tot 1.350 vierkante meter.”

Handafdruk vereeuwigd

“The Edge is veel meer dan enkel een bedrijvenpark, het vertegenwoordigt een visie op de toekomst van stedelijke architectuur. Met strakke lijnen, hoogwaardige materialen en tijdloos minimalisme straalt het gebouw een moderne stijl uit. Daarnaast maakt het gebouw gebruik van energie-efficiënte technieken en duurzame materialen.”

In plaats van een eerstesteenlegging of -kolomzetting, koos LCV Real Estate voor een unieke betonblok. Deroose, Willy Naessens, Waregems burgemeester Kurt Vanryckeghem en diens Deerlijkse collega Claude Croes vereeuwigden hun handafdruk in het toekomstige gebouw.

De ruwbouw moet eind 2025 klaar zijn. In mei 2026 zouden de eerste kantoren in gebruik genomen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier