16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan

De gevels worden uitgevoerd in wit metselwerk. (foto BoArte)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het lokaal bestuur leverde een omgevingsvergunning af voor een bouwcomplex op het einde van de Jeanne Vande Puttelaan. Er komen 16 nieuwe eengezinswoningen.

Het bouwcomplex komt op de voormalige site Vuylsteke, begrensd door de spoorweg, de Jeanne Vande Puttelaan en de terreinen van Sport Vlaanderen. “Het bouwvrije terrein grenst in het noorden meteen aan de achtertuinen van de gesloten eengezinswoningen aan de Jeanne Vande Puttelaan”, zegt schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck (Open VLD). In totaal zullen er op het terrein 16 nieuwe eengezinswoningen worden gebouwd. Dertien van die woningen worden in een waaiervorm geplaatst langs de spoorweg/Jeanne Vande Puttelaan.

“Elke woning heeft een voorgevel van 5,16 meter breed, een bouwdiepte van 12 meter en een achtergevelbreedte die varieert van 3,86 meter tot 4,39 meter. De twee verdiepingen tellende woningen hebben een plat dak met een hoogte van 6,15 meter. De gevels worden uitgevoerd in wit metselwerk”, licht schepen De Klerck toe. De drie overige woningen komen in de noordoostelijke hoek van het projectgebied, als voortzetting van het gesloten bouwlint langs de Jeanne Vande Puttelaan, en hebben directe toegang tot deze straat.

Collectieve tuin

Elke woning beschikt over een eigen buitenruimte met een terras van 2,5 meter diep en een tuin van 8,93 meter diep. Langs de achtertuinen van de woningen aan de Jeanne Vande Puttelaan komen er individuele buitenbergingen voor afval en fietsen, gegroepeerd in één gebouw. Het oostelijke deel van het terrein wordt ingericht als collectieve tuin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier