Bij Bistro-Tearoom Jeanine (Korenmarkt) kijken ze uit naar de Batjes: “Verhuizing was een goede keuze”

Patrick en Jürgen zagen hun zaak verder groeien op de Korenmarkt.
Wouter Vander Stricht

Patrick Lecluse en Jürgen Tytgat verhuisden een dik half jaar geleden van een kleinere zaak in de Roeselaarsestraat, naar de huidige locatie op de Korenmarkt. “Een keuze die we ons nog niet beklaagd hebben.” Bij bistro Jeanine kijken ze uiteraard ook al uit naar de Batjes.

De vroegere drukkerij en krantenzaak Nonkel fungeerde met Outrance Foodbar en Farahilde al als locatie voor twee andere horecazaken, maar ondertussen zijn het de heren bistro-tearoom Jeanine die er met succes hun intrek hebben genomen. In augustus 2021 waren ze van start gegaan in de Roeselaarsestraat, pal tegenover het ziekenhuis en naast ’t Belfort. “Die zaak was inderdaad een stuk kleiner, maar daar kregen we ook de kans om te groeien en het in de vingers te krijgen. Bij de verhuizing naar de Korenmarkt we zijn hier open gegaan op 3 november 2023 hebben we ons concept ook wat aangepast.”

Er wordt nu onder meer voluit gemikt op ontbijt. “Dat slaat enorm goed aan. Op gewone weekdagen, maar ook bijvoorbeeld met Moederdag waar we volgeboekt waren, net als op Vaderdag. In het begin kregen we ook echt de massa over de vloer, maar nu is dat genormaliseerd. En maar goed ook, het moet werkbaar blijven. Wat ons wel opvalt is dat er eigenlijk niet veel van ons cliënteel is mee verhuisd, we hebben een nieuw publiek aangeboord.”

De werken aan de brug zijn straks gedaan, dan hoopt men ook uit te pakken met het terras op de vernieuwde Korenmarkt. Ook met oog op het Batjesweekend. “Vorig jaar in de Roeselaarsestraat namen we niet deel, dit jaar zijn we wel van de partij. Zoals gebruikelijk blijft de keuken open tot 17 uur, maar op het terras zullen we natuurlijk niemand wegjagen. We hebben ook een vaste equipe van flexi-jobbers, waarmee we het zeker aankunnen.”

Knie-operatie voor Jürgen

Bistro-tearoom Jeanine, genoemd naar de moeders van Patrick en Jürgen, is gesloten op maandag en dinsdag, de andere dagen open van 8 tot 18 uur. “Onze dagschotels worden hier gesmaakt, en ook op onze steaks krijgen we positieve commentaar. We bakken hier ook alles zelf, ook onze taarten. De tearoom is ook een schot inde roos.”

De zaak beschikt ook over een zaaltje. “Dat is gratis te gebruiken, uiteraard mits afname van drank bij ons. Onlangs waren er hier mensen te gast naar aanleiding van een wettelijk huwelijk, we hadden daarvoor een broodjesmaaltijd voorzien. Het zaaltje biedt plaats aan een 25-tal mensen.’

Jürgen moet binnenkort een knie-operatie ondergaan. “Dan zal ik weer mogen bakken”, lacht Patrick. “Ik heb dat vroeger ook nog gedaan, nu ben ik hier eigenlijk de kok van dienst. Jürgen zal een viertal weken uit roulatie zijn, maar we vangen dat wel op.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier