Bellewaerde blikvanger op virtuele Open Bedrijvendag

Directeur Stefaan Lemey en Koning Leeuw in Bellewaerde. (foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Voka organiseert op zondag 4 oktober een virtuele Open Bedrijvendag. Bellewaerde maakt van de gelegenheid gebruikt om nieuwsgierigen een blik te gunnen achter de schermen door middel van 360°-foto’s en dronebeelden.

“Open Bedrijvendag vindt altijd plaats op de eerste zondag van oktober, maar omdat ons park dan open is, is het voor ons moeilijk om daaraan deel te nemen”, vertelt woordvoerder Filip Van Dorpe. “Voor ons is dit dus dé opportuniteit om het park eens op een andere manier te tonen. Enkele weken geleden werden er 360°-foto’s genomen van verschillende ruimtes. Je zal op de website van Open Bedrijvendag een soort dronebeeld zien van Bellewaerde van bovenaf, waarbij je bepaalde punten zal kunnen aanklikken. De bedoeling is om eens de belangrijkste ruimtes achter de poorten van het park te tonen, bijvoorbeeld waar de dieren verzorgd worden, waar onze technische ruimtes zijn… Ook het Aquapark komt daarbij aan bod. We tonen de kelder en de bovenverdieping waar de technische systemen zitten.”

Gesprek met directeur

“Er is ook een virtueel moment waarbij mensen zullen kunnen skypen met onze algemeen directeur Stefaan Lemey en hem vragen kunnen stellen”, vervolgt Filip Van Dorpe. “Het is vooral ook de bedoeling om aan andere bedrijven te tonen dat Bellewaerde niet enkel een pretpark is, maar echt wel een bedrijf waar er gewerkt wordt met een 90-tal vaste en een 150-tal seizoensarbeiders.”

Bellewaerde blikt terug op een moeilijke zomer. “We klokken af op ongeveer 45 procent van wat we vooropgesteld hadden in het begin van het jaar. We kregen wel veel positieve feedback over hoe we de coronamaatregelen aangepakt hebben.” Het seizoen is echter nog niet gedaan. Het park blijft open tot 8 november. In het kader van Halloween is er nog een trick-or-treattocht, gefocust op gezinnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier