“We zetten kwaliteit voorop”: slagerij Authentiek in Maldegem haalt negen keer Europees goud op vakwedstrijd

Stefan Van Kerschaever en Sharon Duyvejonck van slagerij Authentiek zijn blij met de mooie erkenning. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Voor het tweede jaar op rij viel de Maldegemse slagerij Authentiek in de prijzen op de Europese vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau. Met hun lekkere artisanale producten behaalden Sharon Duyvejonck (36) en Stefan Van Kerschaever (52) maar liefst negen keer goud en twee keer zilver. Daarnaast werden ze ook nog eens nationaal kampioen in categorie E.

Al sinds 2015 zijn Sharon Duyvejonck en Stefan Van Kerschaever de drijvende kracht achter slagerij-traiteur Authentiek. “Voordien was Stefan zelfstandig uitbeender”, vertelt Sharon Duyvejonck. “En ik was actief als leerkracht LO. In 2014 stopte ik met die job en schoolde ik me om tot kok. Een ideale combinatie: mijn man neemt het slagersgedeelte voor zijn rekening en ik focus me op onze traiteurdienst. Kwaliteit is de rode draad doorheen onze manier van werken. We selecteren zelf de dieren bij de boer en gaan altijd ambachtelijk te werk”, aldus Sharon Duyvejonck.

De bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze slagerswedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau vond plaats in Hotel Van der Valk in het Nederlandse Heerlen. In de categorieën Mosterdspek, Américain & preparé, Witte pens, Notensalami, Bereid stoofvlees, Ouderwetse boerenpaté, Gewone boerenpaté, Bloedworst en Italiaans vleesbrood behaalde het slagerskoppel telkens goud. In de categorieën Droge worst en Kalkoenfilet wonnen ze de zilveren medaille en met hun Ouderwetse boerenpaté werden ze ook nog eens Nationaal Kampioen in de categorie E.

50 criteria

“Alle deelnemende producten werden beoordeeld aan de hand van vijftig criteria en gekeurd door zes juryleden”, klinkt het bij Sharon en Stefan, die terugblikken op een mooie gala-avond in Hotel Van der Valk in Heerlen. “Het was een gezellige avond, waarop we heel wat opstaken van collega’s. Het werd wel een korte nacht, want ‘s anderendaags moesten we paraat staan voor een winterbarbecue”, besluit het ondernemende slagerskoppel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier