Vernieuwde Carrefour opent de deuren in Menen: “Het was een strijd tegen de tijd”

Mario Debeuf (links) is trots op de vernieuwde winkel. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In de Ieperstraat in Menen heropende supermarkt Carrefour opnieuw de deuren. De winkel bleef meer dan twee weken gesloten, om het interieur aan een makeover te onderwerpen. “De focus ligt op duurzaam en lokaal!”

De supermarkt is al jaar en dag een dagelijkse stop voor heel wat Menenaars, die er hun boodschappen gaan doen. Ooit gestart als supermarkt De Kroon, wist de winkel de harten van heel wat winkelende grensbewoners te veroveren.

“Maar het was tijd om te renoveren en te moderniseren”, lacht Mario Debeuf (42). De man staat al 5 jaar aan het roer van de supermarkt en begon vorig jaar al met het plannen. “Eerst maakten we werk van ons magazijn, dat compleet werd gemoderniseerd. Op zondag 28 april konden we dan beginnen met de aanpak van de winkelruimte zelf. Niet minder dan 1.490 vierkante meter werd op die manier klaargestoomd voor de toekomst. Op iets meer dan twee weken tijd hebben we het allemaal kunnen realiseren. Het was een ware strijd tegen de tijd.”

Duurzaam

De vernieuwde Carrefour wil vooral de term ‘duurzaam’ een nieuwe dimensie geven. “Natuurlijk blijven we stevig inzetten op verse producten en kruidenierswaren, al trekken we nu ook volop de lokale kaart. Denk maar aan zaken zoals Grootmoeders Koffie, Wevelgemse koeken of frituursnacks van Noyez. Het zijn allemaal kwalitatieve merken die in eigen regio worden gemaakt.”

“We beschikken ook nog steeds over een eigen beenhouwerij en ons brood wordt hier gebakken. Ons gamma aan producten werd meteen ook uitgebreid met bio, vegetarisch en zelfs een assortiment halal. Ook onze ecologische voetafdruk werd naar beneden gehaald. Hiervoor investeerden we in een CO2-koelsysteem en werden er zonnepanelen op het dak geplaatst.”

“Op de parking is deze stap naar de toekomst ook merkbaar. We beschikken over 100 plaatsen, waarvan verschillende zijn uitgerust met laadpalen voor elektrische voertuigen. We kozen bewust voor ruime openingsuren, zodat iedereen hier steeds terecht kan voor boodschappen.”

De Carrefour Supermarkt is 7 dagen op 7 open, en stelt een 20-tal mensen tewerk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier