Unizo legt prioriteiten voor aan politici

(foto JS)
Redactie KW

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober formuleerden de leden van ondernemersverenigingen Unizo Sint-Eloois-Winkel en Unizo Ledegem hun prioriteiten. De Unizo-afdelingen gingen in dialoog met het gemeentebestuur over verschillende thema’s.

Ook bij Unizo Sint-Eloois-Winkel en Unizo Ledegem volgt men het politieke nieuws van dichtbij. Al sinds het begin van dit jaar vergaderen beide verenigingen met het oog op 13 oktober, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. “Onze beide afdelingen zijn vastberaden om te ijveren voor een ondernemersvriendelijk klimaat in de gemeente”, aldus Corneel Schepens, voorzitter van Unizo Ledegem.

Vijf speerpunten

De ondernemersverenigingen stelden een prioriteitenlijst op met vijf speerpunten voor een ondernemersvriendelijk beleid. Zo willen Unizo Ledegem en Unizo Sint-Eloois-Winkel twee keer per jaar in gesprek gaan met het gemeentebestuur en hoopt men dat de gemeente een jaarlijkse ondernemersavond organiseert waar startende ondernemers voorgesteld worden.

Bereikbaarheid

Voor lokale handelaars is vlotte bereikbaarheid essentieel. De ondernemersverenigingen hopen bijvoorbeeld dat de gemeente blijft waken over een goede communicatie bij openbare werken.

Daarnaast is de ‘Batopin-kwestie’ een gedeelde bezorgdheid van beide Unizo-besturen. “Er zijn heel wat banken verdwenen en ondernemers moeten naar deelgemeentes om hun cash geld te droppen. We ijveren voor transparantie in het dossier en inspraak bij de plaatsing van extra cashpunten. We zijn alvast blij dat er een extra punt om geld af te halen komt in Sint-Eloois-Winkel”, aldus plaatselijk Unizo-voorzitter Philip Seurinck.

Unizo-regiomanager Anton Vanoverbeke is alvast tevreden dat het gemeentebestuur van Ledegem oor had naar de opmerkingen van beide Unizo-afdelingen. “In oktober kiezen we nieuwe gemeenteraden en gemeentebesturen, maar ook Unizo komt op. Want ondernemers moeten overal in Vlaanderen in de best mogelijke omstandigheden kunnen ondernemen”, besluit Anton Vanoverbeke. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier