Uitbaters De Ark in Nieuwpoort verhuizen met voltallige team naar restaurant Mijn Plezier in Middelkerke
Johan Hillaert (64) en zijn partner Ending Obino (49) hebben de touwtjes in handen genomen van restaurant Mijn Plezier in Middelkerke, gelegen op slechts 50 meter afstand van de iconische watertoren aan de Krokodiel. De zaak opende de deuren op vrijdag 9 februari en mocht meteen een gestage stroom van gasten verwelkomen.
Het echtpaar Johan Hillaert en Ending Obino brengt een schat aan ervaring met zich mee, met 12 jaar als uitbaters van restaurant De Ark in Nieuwpoort, dat deel uitmaakte van de VVW jachtclub De Westhoek aan de IJzer in Nieuwpoort. Johan, met roots in Avelgem, volgde zijn opleiding aan de prestigieuze hotelschool Spermalie in Brugge en vervolgde zijn carrière als chef-kok gedurende 10 jaar in Leopold I in De Panne.
Nieuw bestuur
“Op 31 januari dit jaar liep de concessie af voor De Ark in Nieuwpoort”, vertelt Johan. “Er kwam een nieuw bestuur en we konden niet meer akkoord gaan met de voorwaarden die ze stelden rond onder meer de huurprijs.” Het koppel was ook ongelukkig met de inmenging in operationele zaken zoals prijsstelling en openingstijden, wat hun vermogen om de zaak rendabel te exploiteren aantastte.
Via hun boekhouder leerden ze Peter De Pauw van camping Mijn Plezier kennen. Johan en Ending zetten hun culinaire reis nu voort door het restaurantgedeelte over te nemen, terwijl Peter (57) en zijn vrouw Ann Leyman (51) de camping blijven runnen.
Personeel gaat mee
De continuïteit wordt gewaarborgd want alle personeel van De Ark gaat met hen mee naar Mijn Plezier in Middelkerke. Johan benadrukt: “We hebben een heel goed team dat al jaren voor ons werkt en op wie we steeds kunnen rekenen. Ook de menukaart blijft hier identiek.”
Mijn Plezier biedt plaats aan 80 gasten en beschikt over een parkeergelegenheid, terras, petanqueterrein en speelplein voor kinderen. Johan voegt toe: “We werken met een doorlopende keuken, dus na de middag kunnen klanten ook nog gerechten bestellen, terwijl de tearoom dan ook op volle toeren zal draaien.” Tijdens de wintermaanden zijn ze de deuren gesloten op maandag en dinsdag, maar tijdens de schoolvakanties staan ze elke dag paraat.
Mijn Plezier brengt de Franse-Belgische, aangevuld met enkele Thaise gerechten, waarmee Johans partner Ending, haar roots eert. Op vrijdag is de vaste dagschotel een favoriet: twee sliptongen gebakken in boerenboter.
Restaurant-tearoom Mijn Plezier, Duinenweg 489, 8430 Middelkerke. Openingsuren: vanaf 11 uur en keuken tot 20 uur, maandag en dinsdag gesloten. Tijdens schoolvakanties: 7/7 dagen open.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier