Twee jaar na ‘Andermans Zaken’ doet zetelbedrijf het prima: Atelier Depoorter blijft op de rails

Hoewel hij al 78 jaar oud is, draait vader Jean-Pierre nog steeds mee in het bedrijf. “In het begin waren de veranderingen voor hem niet evident, maar inmiddels is hij ook volledig mee in het verhaal”, zegt zoon Samy. (foto JS) © jan_stragier ©2024 Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In het kader van het VRT-televisieprogramma ‘Andermans Zaken’ kwam Kamal Kharmach twee jaar geleden over de vloer in Atelier Depoorter. Vader Jean-Pierre en zoon Samy maken al sinds 1978 zetels op maat in ‘t Lindeke. “Maar tot voor het programma wisten weinig mensen wat we precies deden. Dankzij Kamal voelen we twee jaar later nog steeds de positieve invloed van het programma”, vertellen ze.

Momenteel loopt er op VRT een nieuwe reeks van Andermans Zaken, waarbij Kamal Kharmach met tal van tips bedrijven terug op de rails zet. Twee jaar geleden redde hij zetelfabriek Depoorter uit een moeilijke periode. “Voor het programma was ons verhaal niet duidelijk. Wij maken zetels op maat, maar weinig mensen wisten dat. Dankzij de tips van Kamal hebben we nu een duidelijke visie en een naam die de lading dekt”, aldus zaakvoerder Samy. Zetelfabriek Depoorter werd Atelier Depoorter en via sociale media zette het bedrijf zich extra in de kijker. “Onmiddellijk na het programma stroomden de opdrachten binnen. Niet enkel van particulieren, maar ook van totaalinrichters en interieurarchitecten.”

Drie extra krachten

Het loopt goed bij Atelier Depoorter. Meer nog, inmiddels zijn er zelfs drie extra krachten aan de slag. “Door het televisieprogramma zijn we gegroeid, maar groeien brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Wanneer we vragen hebben, stappen we nu naar Unizo om daar uitleg of tips te krijgen. Iets wat we vroeger nooit zouden gedaan hebben.” Hoewel hij al 78 jaar oud is, draait vader Jean-Pierre nog steeds mee in het bedrijf. “In het begin waren de veranderingen voor hem niet evident, maar inmiddels is hij ook volledig mee in het verhaal.”

Dezelfde problemen

Nu er een nieuwe reeks van Andermans Zaken te zien is op televisie, volgt Samy die op de voet. “Je merkt dat er ook andere bedrijven met dezelfde problemen kampen die wij vroeger hadden. Ik zag bijvoorbeeld de aflevering van de brouwers die heel veel bier in voorraad hadden staan. Ook wij hadden dit vroeger. Het is fijn om te zien dat Kamal met enkele eenvoudige tips toch veel bedrijven terug helemaal op de rails krijgt.” Binnenkort is Atelier Depoorter zelf nog eens te zien tijdens Andermans Zaken. Op het einde van de reeks blikt men terug op hoe het nu gaat bij de bedrijven die twee en vier jaar geleden te zien waren op televisie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier