Terug van eigenlijk nooit écht weggeweest. Scotch & Soda in K in Kortrijk is opnieuw open

De Scotch & Soda is sinds begin augustus opnieuw open in shoppingcenter K © K in Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het was het failliete kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt om een doorstart te maken, dat werd in juni nog bekendgemaakt. Ook de zes West-Vlaamse vestigingen, waaronder deze in de K in Kortrijk, moesten sowieso sluiten. Groep Alain Broekaert heeft echter negen Belgische Scotch & Soda-winkels overgenomen. Naast Kortrijk kan je ook opnieuw shoppen in Brugge, Knokke-Heist en Nieuwpoort.

Onlangs communiceerde Bluestar Alliance, eigenaar van Scotch & Soda, dat Groep Alain Broekaert (GAB) negen Belgische winkels had overgenomen. Sinds begin augustus kan je opnieuw bij Scotch & Soda terecht in de K in Kortrijk. In de kledingwinkel vind je eigentijdse mode met een unieke twist. De combinatie van prints en kleuren typeert het merk.

“We zijn erg blij met deze overname”, zegt Alain Broekaert, CEO van GAB. “Scotch & Soda is een merk dat het hart van de modeliefhebber sneller doet slaan en we zien grote waarde in het behouden van het merk in België. Deze winkels nemen in hun steden stuk voor stuk een speciale plaats in en we zijn vastbesloten om hun iconische aanwezigheid te behouden, maar ook om te innoveren en ze nieuw leven in te blazen.”

Alain Broekaert beschreef de samenwerking met Bluestar Alliance als een ‘belangrijke stap’ voor GAB. “Hun engagement voor kwaliteit en innovatie sluit aan bij dat van ons en samen staan we klaar om Scotch & Soda naar nieuwe hoogten te brengen. Vorig jaar had GAB al de activiteiten van Scotch & Soda in Frankrijk overgenomen, waardoor de Franse winkels konden ontsnappen aan het recente faillissement van de Europese tak van het bedrijf.

Alle negen overgenomen Belgische winkels in kwestie zijn tegen het najaar weer open. Naast de vier West-Vlaamse zijn dat ook nog de Scotch & Soda’s in Antwerpen, Gent, Halle, Brasschaat en Wemmel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier