‘t IJshoorntje verkozen tot Vriendelijkste Handelaar van Tielt: “Aangename verrassing, maar tegelijk ook mooie erkenning voor harde werk”

Bezieler Stephanie Hutsebaut (33) is in de wolken met de award. © SV
Redactie KW

‘t IJshoorntje in de Stationsstraat is door Handelsgids.be verkozen tot de Vriendelijkste Handelaar van Tielt. Bezieler Stephanie Hutsebaut (33) is in de wolken met de award. “De eerste plaats was een heel aangename verrassing.”

Handelsgids.be is het online platform van en voor KMO’s. Sinds 2014 gaat het op zoek naar de Vriendelijkste Handelaar in verschillende gemeenten. Om die prijs te winnen, moet de handelaar in het afgelopen jaar via Handelsgids.be de hoogste gemiddelde score krijgen van minimum dertig klanten.

“We deden de voorbije jaren ook al mee en toen scoorden we ook niet slecht, maar dat we nu op de eerste plaats eindigden was toch een heel aangename verrassing. Tegelijk is het ook een mooie erkenning voor ons harde werk.”

Ook barbecue

Stephanie is ambachtelijk ijsbereider en bakker van opleiding en begon in 2014 in bijberoep met ‘t IJshoorntje, met één ijskarretje. Al groeide de zaak snel. “In 2017 zijn we gestart met een eigen winkel in de Stationsstraat en ondertussen hebben we al drie ijskarren waarmee we op feesten en evenementen staan. Allemaal met eigen recepten en artisanale bereidingen. Het startte als een hobby, maar ik heb het geluk gehad er mijn beroep van te kunnen maken.”

Opmerkelijk is dat haar echtgenoot Michaël Houfflijn (37) nu ook in de voetsporen van zijn vrouw treedt, zij het met een ander product. “Michaël is zopas in bijberoep gestart met Meester M en verzorgt barbecues en catering op locatie. Dat betekent dat we voortaan met ‘t IJshoorntje en Meester M samen een feest van A tot Z kunnen verzorgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier