Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
Restaurant De Historic is inmiddels al jarenlang een vaste waarde in het centrum van Dadizele. Zaakvoerder Steve Grymonprez besliste onlangs om een tweede zaak te openen. “Ik geloof erg in het succes van een frituur. Iedereen eet graag frietjes en naar de frituur gaan, is vaak een gemakkelijke oplossing voor iemand die niet veel tijd heeft.”
Voorsmaakje
De voorbije weken voerde Steve serieuze verbouwingen door in het pand waar vroeger Frituur Crazy Chicken gevestigd was. “Tijdens de avondmarkt gaven we de toekomstige klanten al een voorsmaakje. Een pak volk kwam toen al eens proeven. Nu staat de frituur helemaal op punt om aanstaande woensdag te openen.”
Vast gezicht van de frituur wordt Joeri Bartholomeus uit Ledegem. Hij is al jarenlang een vaste medewerker van Steve in De Historic. “We hebben een goede band. Joeri is een goede werker en ik vertrouw hem door en door.”
Joeri ziet het alvast helemaal zitten. “De voorbije jaren heb ik in de keuken van De Historic gewerkt, een frituur is wel nieuw. Het is een mooie, nieuwe uitdaging.” Joeri zal onder andere de steun krijgen van Julie Coppens, ook een van de dragende krachten binnen het nieuwe project.
Overdekt terras
In frituur De Fritoric is er binnen plaats voor een dertigtal personen, langs de achterzijde is er een groot – deels overdekt – terras waar een veertigtal eters kan zitten. Ook frietjes gewoon naar huis meenemen, is natuurlijk mogelijk. “De Fritoric is een typische frituur waar naast de frietjes en frituursnacks ook gerechtjes zoals een vispannetje of een spaghetti te verkrijgen zijn”, aldus Steve.
De frituur zal 7/7 open zijn, zowel ’s middags als ’s avonds.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier