Speciaalzaak voor kip en gevogelte ‘Maison Poulet’ opent 5 juni de deuren

Jasmine en Mathias werken in de winkel altijd met koude en warme proevertjes © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Enkele jaren nadat traiteur De Kiekefretter vlak bij de Menenpoort – bekend voor de kip aan het spit – de deuren sloot, openen Jasmine Bostyn (35) en Mathias Nowé (35) in de Brugsesteenweg op 5 juni opnieuw een speciaalzaak voor kip en gevogelte onder de naam ‘Maison Poulet’. “Hier vind je alles om een complete maaltijd te maken, met als hoofdpijlers: kwaliteit, beleving en convenience”, zegt Jasmine.

Slagerij, kip aan het spit, traiteurzaak en afhaalrestaurant. Maison Poulet is ze alle vier. “Ons idee is het eindresultaat van ‘kip aan het spit anno 2024’. Hier kan je alles vinden met gevogelte. Aan het spit op vier verschillende wijzen: klassiek, mediterraans, Thais en butterfly. Alsook traiteurgerechten zoals vol-au-vent, balletjes in tomatensaus of spaghetti. Daarnaast hebben we ook een uitgebreid aanbod aan charcuterie en verse kippenproducten zoals kippenlolly’s en klassieke patés.”

“Ons idee is het eindresultaat van ‘kip aan het spit anno 2024’. Hier kan je alles vinden met gevogelte”

Maison Poulet werkt met de Belgische Galluxkip, die al drie generaties lang wordt gekweekt door de familie Lisabeth in Oost-Vlaanderen. De kuikens komen in de stal uit het ei en leven in grote ruimtes met daglicht, speeltjes en eerlijk voer. “Dat levert gezonde en stressvrije kippen op, en dus smakelijk en verfijnd vlees.”

In Maison Poulet vind je alles voor een complete maaltijd. “In het aanbod hebben we warme groentjes, verschillende slaatjes zoals parelcouscous, een asperge/komkommer salade of venkel/appel salade, verse sauzen, knapperige krielpatatjes en een zelfgekozen drankenaanbod. In het randassortiment proberen we kwalitatieve leveranciers uit de regio mee te nemen, waaronder de aperitiefdranken van Midi Apéritifs uit Bissegem, de sauzen en confituren van Belberry uit Aalbeke, de olijfolie van TierraLou en de videes van Vandeweghe Patisserie uit Bellegem.”

“In het randassortiment proberen we kwalitatieve leveranciers uit de regio mee te nemen”

Het koppel komt uit de businesswereld. Mathias werkte eerder als recruiter, Jasmine in de retailsector. “Ik speelde al lang met het idee om zelfstandig te worden en Mathias doet niet liever dan in de keuken staan. Met het wegvallen van De Kiekefretter zat er een groot gat in de markt. Er was een gebrek aan kwalitatieve kip in de buurt. Dus besloten we te springen.”

Maison Poulet is doorlopend open van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 19 uur en zondag van 9 tot 14 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier