Pieter Symoen (39) van soepbar Kroeton op de Burg en Lobke Deschout (41) van De BakBoetiek in de Marnestraat slaan de handen in elkaar.
Pieter was al eventjes aan het uitkijken om in zijn zaak een beperkt gamma desserts aan te bieden en daar zorgt Lobke vanaf nu voor. Ze levert aan Kroeton telkens twee soorten gebak plus enkele kleine nagerechten, zoals chocolademousse of tiramisu. Alles ambachtelijk in haar eigen keuken bereid, want een aparte winkel heeft ze niet.
Geen bewaarmiddelen
Kroeton bestaat sinds het najaar van 2016 en heeft zijn strepen intussen ruimschoots verdiend. De soepbar is een begrip geworden in Torhout en telt een groot cliënteel. “Vers is mijn toverwoord”, zegt Pieter. “Ik werk artisanaal en bereid mijn soepen en andere gerechten zonder bewaarmiddelen. Dus wou ik dat pure en ambachtelijke ook voor de desserts. Ik ben oorspronkelijk bakker van opleiding, maar raar maar waar: ik bak niet graag taarten (lacht). Dus was ik blij toen Lobke met het voorstel kwam aankloppen om haar ambachtelijke producten te leveren. Haar gebak en desserts zijn vers en smaken heerlijk.”
Verse bokkenpootjes
Lobke, die als internaatsopvoeder aan Ter Groene Poorte in Brugge werkt, runt in bijberoep al vier jaar een eigen zaakje, waarin ze haar uit de hand gelopen hobby beoefent: taarten bakken en desserts maken. Ze bakt al van jongs af graag en heeft aan Spermalie in Brugge twee jaar cursus patisserie gevolgd. Ze werkt met haar BakBoektiek enkel op bestelling.
“De klanten kunnen naast gebak en desserts ook themaontbijten verkrijgen, net als met lekkers gevulde geschenkmanden”, zegt ze. “Ik werk vanuit mijn huis in de Marnestraat. Een van mijn specialiteiten zijn, naast de taarten uiteraard, de bokkenpootjes. Daar is heel veel vraag naar. Ze zijn dan ook krakend vers.”
Voor info: www.kroeton.be en Facebook ‘De BakBoetiek’, 0474 46 39 88.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier