Sloop- en bouwvergunning voor nieuwe Carrefour in Mariakerke

© PM
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Het stadsbestuur verleende een vergunning aan Carrefour voor sloop van de winkel aan de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Op die plaats verrijst een nieuwe supermarkt met veel parkeerplaats voor fietsen en een groendak voor het personeel en bewoners. Klanten zullen kunnen blijven shoppen want er komt een tijdelijke winkel.

Het schepencollege gaf een vergunning voor het herbouwen en exploiteren van een supermarkt na sloop van de bestaande bebouwing in Mariakerke. Op de Nieuwpoortsesteenweg 663-665 bevindt zich nu ook al een Carrefour, met ook toegang en parking via de evenwijdige Groenendaallaan. De totale oppervlakte van de nieuwe winkel is 2.266 m², de verkoopsoppervlakte is 1900 m². Bij het complex horen ook twee woningen. Er komt een nieuwe (overdekte) fietsenstalling en er worden 43 parkeerplaatsen voor wagens voorzien. Het platte dak van het handelspand wordt ingericht als intensieve daktuin. Dat groendak zal toegankelijk zijn voor het personeel en de bewoners van de woningen. De klanten van de Carrefour zullen kunnen blijven winkelen want tijdens de sloop en bouw wordt een tijdelijke tentconstructie van 600 m² voorzien die dienst zal doen als winkel. De werken starten in maart 2024.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys (Open VLD) is tevreden. “Het gebouw heeft zijn tijd gehad, ook naar mobiliteit en fietsenstallingen. Er waren bezorgdheden van inwoners van de Groenendaallaan inzake mobiliteit en laden en lossen. Daar werd rekening mee gehouden. We behouden het laden en lossen. En losten het probleem van parkeerplaatsen op door op de parking van de Carrefour een zestal plaatsen voor te behouden voor bewoners. De oppervlakte van de winkel vergroot niet. Ook de parking wordt heringericht en er is aandacht voor de fietsers want uit onderzoek bleek dat veel mensen met de fiets naar de winkel komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier