Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt

Gerrit Haertjens gaat voluit voor catering en het organiseren van events. © DC
Redactie KW

Gerrit Haertjens (37) stopt op 30 september na 12 jaar met zijn slagerij en traiteurzaak Gerrit’s Ambacht in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. “Ik heb steeds meer werk als cateraar op verplaatsing, zeker nu we actief zijn bij het voetbal in Oostende, en moest een keuze maken”, zegt Gerrit.

Gerrit Haertjens ging twaalf jaar geleden van start met zijn eigen slagerij in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. Hij doopte die Gerrit’s Ambacht. 30 september is de laatste openingsdag want Gerrit kiest ervoor om resoluut te gaan voor zijn activiteit als cateraar en event-organiser. “Ik ben afkomstig van Sint-Laureins maar ben in het Brugse blijven hangen na mijn slagersopleiding aan Ter Groene Poorte hier”, duikt Gerrit in het verleden.

Helpen vanaf 13 jaar

“Voordat ik de slagerij hier overnam, werkte ik enkele jaren in loondienst bij andere slagers en al sinds mijn achttiende ben ik in bijberoep actief als cateraar. Ik volgde in Ter Groene Poorte immers ook de opleiding kok. En dat ik slager zou worden, wist ik al vanaf mijn dertiende, want al vanaf die jonge leeftijd ging ik helpen bij beenhouwers in de buurt.”

Gerrit specialiseerde zich met Gerrit’s Ambacht in vers vlees van hoge kwaliteit, zoals de betere côte a l’os en varkensvlees van het speciale bras varkensras. “We hebben ook altijd een groot aanbod bereide gerechten en traiteurschotels gehad. En ook voor onze salades is er altijd een groot publiek geweest”, weet Gerrit.

“Het is een weloverwogen keuze, maar ik zal mijn vele vaste klanten van de slagerij uiteraard wel missen”

“Maar mijn opdrachten als cateraar op verplaatsing nemen steeds maar toe. Dat is begonnen met kleinere communie- en verjaardagsfeestjes maar nu doe ik steeds meer grotere opdrachten”, vervolgt Gerrit. “Zeker nu we de catering mogen doen in een prachtige zaal bij KVDO, dat is de nieuwe voetbalploeg van Oostende in een fusie met het voetbal van Diksmuide. Daar verzorgen we zowel de maaltijden voor de VIP’s als voor het brede publiek, waarvoor we onder meer braadworsten verkopen. En ook buiten de wedstrijddagen kunnen we er activiteiten organiseren. Ik moest dus kiezen. Het is een weloverwogen keuze maar ik zal mijn vele vaste klanten van de slagerij uiteraard wel missen.” (PDV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier