Sfinx Inside ontwikkelt slimme sloten voor Foodbag

We zien Mathijs en Sam van Sfinx Inside. (foto Leyla Hesna) © Leyla Hesna Leyla Hesna
Redactie KW

De Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag breidt zijn service verder uit om klanten nog meer flexibiliteit te bieden. In samenwerking met de Zonnebeekse start-up Sfinx Inside introduceert Foodbag een pilootproject in Antwerpen om leveringen met slimme sloten te testen, waardoor klanten niet meer thuis hoeven te zijn om hun maaltijdbox te ontvangen.

De Foodbag-bezorger brengt de maaltijdbox tot net voorbij je voordeur. In samenwerking met Sfinx Inside, die de technologische koppeling verzorgt tussen het slimme slot en de software (Dropon) van Foodbag, wordt de maaltijdbox rechtstreeks achter de voordeur afgezet door de bezorger. Dit kan dankzij een unieke digitale sleutel die slechts eenmaal geldig is voor een bepaalde tijdsduur. Omdat veiligheid een hoge prioriteit is voor Foodbag, worden de bezorgers extra opgeleid om met deze nieuwe technologie om te gaan.

Duurzamer

“Dankzij slimme sloten moeten klanten niet meer thuis zijn als er wordt geleverd”, zegt Gustave Lorré, projectmanager bij Foodbag. “De implementatie van slimme sloten zal niet alleen de efficiëntie van maaltijdboxdistributie verbeteren, maar ook duurzame voordelen bieden door geoptimaliseerde routeplanning. Hierdoor kunnen de bezorgvoertuigen voornamelijk rijden wanneer er weinig verkeer is.”

Internationaal

“We zijn blij met deze samenwerking met Foodbag”, stelt Mathijs Degryse (39) van Sfinx Inside, dat het slim toegangsbeheerplatform heeft ontwikkeld. “We zien Foodbag als de ideale pilootklant. Naast de delivery zien we ook een groot potentieel in de zorgsector. We zien een trend van vergrijzing en een stijgende thuiszorg. Via slim toegangsbeheer kunnen wij inspelen op bepaalde noden. Onze ambitie liggen niet enkel lokaal maar ook internationaal. Bepaalde problematieken zijn universeel.”

Sfinx Inside bestaat nu enkele maanden. Mathijs – die afkomstig is uit Passendale en nu in Zonnebeke woont – leidt het de start-up samen met co-founder Sam Vanhoutte uit Bavikhove. Ze maken ook deel uit van het imec. istart-programma, waardoor ze een financiële duw van 50.000 euro in de rug kregen. “We kozen voor een verwijzing naar de sfinx, die in de Griekse mythologie het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens heeft. Hij staat voor kracht, intelligentie en de mogelijkheid om complexe problemen op te lossen. Dat zijn ook de waarden waar wij voor staan: op een creatieve en veilige manier slim en vlot toegangsbeheer creëren.” (API)

www.sfinxinside.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier