Prolectro verwerft twee loodsen op ‘t Fort

Domingo Expeels en Thomas Kerrebrouck runnen samen Prolectro. (foto AVH)
Redactie KW

Net voorbij de gemeentelijke diensten zoals het recyclagepark aan ’t Fort in Beernem ligt een domein met loodsen voor industrie. Sinds een aantal maanden zijn die in het bezit van Prolectro. Het bedrijf wil er een deel van haar werking centraliseren, al krijgen ook natuur en ontspanning er een belangrijke rol.

Concreet neemt Prolectro twee verschillende loodsen in gebruik. Het domein telt ongeveer 26.000 vierkante meter, waarvan net geen 7.000 vierkante meter bruikbaar is als loods of gebouw. “Van de twee bestaande loodsen zullen we er een gebruiken voor onze werking. Daarnaast komen er zeven verschillende units voor andere KMO’s. Dat past in ons groeiverhaal, waarin we ook andere ondernemers kansen willen bieden. Op lange termijn kunnen we enkele van die units eventueel ook inschakelen voor onze eigen werking”, vertelt medezaakvoerder Domingo Expeels.

Werking centraliseren

Naast de winkel aan de Sint-Jorisstraat wil Prolectro haar werking centraliseren rond ’t Fort. “Al hebben we ook onze winkel in Brugge. De komende jaren zullen we ook bekijken of we in onze verdeelpunten kunnen uitbreiden. In ’t Fort krijgt onze backoffice en voorraad een plaats, net als de hersteldienst. We herstellen electro in eigen huis omdat we daarmee een vertrouwensband met onze klanten willen opbouwen. Als klanten zien dat wij hun producten zelf proberen herstellen, geloven ze misschien sneller in ons wanneer ze aan een installatie van zonnepanelen of laadpaal denken”, gaat Expeels verder.

Walhalla

De voorbije weken werkte het team van Prolectro hard aan de verbouwing van de loodsen. “We kochten een cascogebouw en richtten dat volledig in. Dit moet ons walhalla worden. Naast een atelier, burelen en stockage is er ook een recreatiezone. Die kunnen we gebruiken voor en na de uren, al krijgen de 30 personeelsleden ook de kans om hier bijvoorbeeld een communiefeest te organiseren”, besluit de zaakvoerder. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier