Plottwist bij Van Hool: West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey toch nog in de running voor overname

Zakenman Guido Dumarey is dan toch nog in de running voor de overname van busbouwer Van Hool. © Belga

Zakenman Guido Dumarey heeft maandagochtend een nieuw bod gedaan op busbouwer Van Hool. Dat meldt VTM NIEUWS en het nieuws is aan Belga bevestigd uit goede bron.

Net zoals bij zijn eerste voorstel, claimt Dumarey dat hij meer jobs kan redden (1.800, red.) dan zijn concurrenten: de Nederlandse busbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull. Die twee zouden ‘maar’ 650 tot 950 jobs redden. Volgens de vakbonden bij Van Hool zou het voornemen van Dumarey echter overdreven zijn, na een grondige analyse.

Teruggetrokken

Vorige week trok Dumarey zich nog terug als kandidaat-overnemer. De ondernemer had laten blijken dat de prijs voor de totale inboedel (200 miljoen euro, red.) te hoog was, zeker gezien de bodemvervuiling rond de site van Van Hool. Maar dat blijkt een drogreden te zijn geweest, klinkt het bij een afgevaardigde van de vakbond. “Die vervuilde gronden zijn op zich niet het probleem.”

Plottwist

Dumarey zou nu een nieuwe partner gevonden hebben, ABC, de Amerikaanse verdeler van Van Hool. Dat is opmerkelijk, omdat de familie Van Hool een meerderheidsbelang heeft in ABC. Die link doet bij de vakbonden – die uit de lucht vallen over het nieuwe bod – toch een wenkbrauw fronsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier