Opendeurdag bij Celine’s Hoevezuivel: “Yoghurt en ijs met echt fruit”

Joost en Celine hebben zowel melk- als vleeskoeien. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De productie en verkoop van hoeveproducten zit in de lift en dat ziet ook Celine Le Moine (27) uit Beernem. Samen met haar partner Joost Gailliaert (31) werkt ze op de boerderij van Joosts ouders. Daar opent ze dit weekend ook haar hoevewinkel.

Hoeveproducten zijn niet nieuw voor de Waaslandse Celine. Vóór ze op de boerderij langs de Vullaertstraat kwam wonen en werken, had ze al een hoevewinkel. In Oedelem zorgt het duo voor een tachtigal melkkoeien en een tachtigal vleeskoeien. “Ik ben sowieso graag bezig in de keuken en heb al ervaring met het maken van hoeveproducten. Dat we de melk van onze dieren kunnen verwerken tot producten en ze kunnen verkopen op onze boerderij, is helemaal leuk”, legt Celine uit.

Aanbod uitbreiden

Naast de boerderij staat nu een automaat waar klanten dag in dag uit terecht kunnen voor verse hoeveproducten. “Die automaat had ik al en dat werkte goed, maar nu openen we ook een fysieke winkel. Daar kan je tijdens de openingsuren een schepijsje kopen, al verkopen we ook andere producten zoals yoghurt, dessertjes en op termijn misschien boter. We wachten de start een beetje af en zullen dan ons aanbod uitbreiden.”

Celine probeert zich met haar producten te onderscheiden van andere winkels door vooral natuurlijke producten te gebruiken. “Ik probeer synthetische toevoegingen te vermijden en werk met fruitpurees of echt fruit. Dat is beter voor de smaak, alsook voor de producten zelf. Daar sta ik zelf ook meer achter. De korte keten zit in de lift en de interesse in producten rechtstreeks van de boerderij groeit stilaan. Het is leuk om je werk op die manier aan de man te brengen.”

Van mei tot en met augustus is de hoevewinkel open van 14 tot 20 uur. Vanaf september tot april opent de winkel op woensdag- en zaterdagmiddag van 14 tot 18u. Zondag 14 april is er een opendeurdag van 14 tot 18 uur aan de boerderij in de Vullaertstraat 92 in Beernem.

Meer info via www.celineshoevezuivel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier