Nieuwe editie van Opendeurdag bedrijvenpark

Elk jaar werken een aantal bedrijven van het bedrijvenpark samen om een initiatief op poten te zetten. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Naar jaarlijkse traditie gooien de bedrijven van het industrieterrein aan Sint-Joris dit weekend opnieuw de deuren open. Na de heropstart vorig jaar is het concept uitgebreid naar een ruimere beleving voor de bezoeker. De bezoekers van de opendeurdagen kunnen ook een prijs winnen.

Elk jaar werken een aantal bedrijven van het bedrijvenpark samen om een initiatief op poten te zetten. Dit jaar gunnen tien bedrijven de bezoekers een blik voor en achter de schermen. “Veel meer dan louter handel is er heel wat bedrijvigheid in het bedrijvenpark van Beernem. Vanaf dit jaar ligt de nadruk dan ook op handel, nijverheid, bouw en ambacht”, vertelt Domingo Expeels van Prolectro, initiatiefnemer van deze editie. De deelnemende bedrijven zijn Nipaco Storme, Overland Adventures, Brandt Natuursteen, Bemotec, Nutriphyt, Motodetail, La Terra+, Tuinmachines Van Vynckt, PROlectro en Kopelino.

Eigen programma

Hoewel de opendeurdagen samen worden georganiseerd, zorgt elk bedrijf voor een eigen programma. Dat doen ze al dan niet met acties, demonstraties en promoties. In enkele bedrijven is een bar voorzien of kan je zelfs een hamburger of anders lekkers proeven. “We stellen alle extra inspanningen om publiek te trekken zeker op prijs. Zo moedigt het nieuwe bedrijf Motodetail.be de motorijders aan om zijn pitstopbar te bezoeken. Ook het jonge bedrijf Overland Adventures organiseert een heuse 4×4 meeting op hun terrein”, gaat Expeels verder. De gemeente Beernem vormt een steunende partner en zet mee zijn schouders onder deze jaarlijkse opendeurdag.

Op wandelafstand

Ook de gevestigde waarden spannen zich met vertrouwde en vernieuwde opendeurformules in om oude en nieuwe klanten te overtuigen. “De bedrijven liggen allemaal op wandelafstand van elkaar en als het weer wat meezit is de wandeling tussen de bedrijven een leuke aanvulling op een boeiende belevenis voor het hele gezin. Bovendien maken alle aanwezigen kans op een leuke prijs. In totaal voorzien we in 1.500 euro aan prijzen”, besluit de man van Prolectro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier