Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat

Loïc Segaert en Ruben Deltour in sportmedisch center Spartha. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Loïc Segaert en Ruben Deltour starten sportmedisch centrum ‘Spartha’ in de Stationsstraat 88 in Lendelede. “Een centrum waar we niet alleen sporters en topsporters willen begeleiden en revalideren, maar waar niet-sporters van welke leeftijd ook revalidatie en sportieve begeleiding kunnen krijgen”, zeggen ze.

Loïc Segaert is master bewegings- en sportwetenschappen en werkt als trainer bij wielerploeg Bahrain-Victorious, Ruben is kinesist en werkte 6 jaar in een groepspraktijk in Izegem. Ze kennen elkaar al van in de lagere school en waren allebei sporters: Loïc een tijdje als wielrenner, Ruben als speler bij KFC Lendelede.

“Na brainstormen besloten we met een sportmedisch centrum te beginnen, waar verschillende disciplines elkaar kunnen helpen”, zeggen ze. “Vorig jaar in september gingen we op zoek naar een geschikte locatie en die vonden we in de Stationsstraat 88 op het eerste verdiep (er is een lift) met een totale oppervlakte van 420 vierkante meter. We vonden het allebei heel belangrijk om ons centrum in Lendelede te vestigen. Het is een levendige en sportieve gemeente en wij hebben allebei in de regio een uitgebreid netwerk. Naast een grote oefenzaal zal het centrum ook nog 3 kineruimtes en kantoorruimte hebben.”

De naam Spartha staat voor ‘Sport Performance And Revalidation To Healthy Activities. Ruben en Loïc benadrukken dat Spartha er niet alleen voor begeleiding en revalidatie van sporters en topsporters zal zijn. “Je zal bij ons evengoed terechtkunnen voor algemene kinebehandelingen als bijvoorbeeld rug- of nekklachten, of je nu al dan niet een sporter bent en welke leeftijd je ook hebt.”

Loïc zal gezien zijn job bij Bahrain Victorious niet continu in Spartha aanwezig zijn. “Ik heb een coördinerende rol en zal onder andere de coaches aansturen, coaches waar ik nu al mee samenwerk”, zegt Loïc. “Ik zal hier wel altijd aanwezig zijn als kinesitherapeut”, voegt Ruben eraan toe. Ruben en Loïc hopen half augustus definitief van start te kunnen gaan. (IB)

Info: www.spartha.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier