Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck

Deceuninck heeft z'n hoofdvestiging in Hooglede. © Deceuninck

Ramen- en deurenfabrikant Deceuninck heeft zijn omzet in 2023 met meer dan 10 procent zien dalen, maar kon wel een recordbedrijfswinst in de boeken schrijven. De activiteiten in Turkije presteerden het best, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van het bedrijf uit Hooglede-Gits.

De omzet van Deceuninck kwam vorig jaar uit op 866 miljoen euro, 11 procent minder dan in 2022. “De volumes in Europa en Noord-Amerika bleven onder druk”, met stijgende intrestvoeten en hoge inflatie, zegt het bedrijf. De omzet in Europa daalde zo met 10 procent, in Noord-Amerika zelfs met een kwart. In Turkije daarentegen, “bleef de activiteit op de lokale markt heel sterk met een stijging van 6,9 procent in volumes, mede door een stijging van ons marktaandeel”.

Meer winst

De sterke resultaten in Turkije en een verbeterde winstgevendheid in Noord-Amerika leverden Deceuninck wel een record op op het niveau van de aangepaste ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen, red.). Die nam met 15 procent toe tot 117,9 miljoen euro. De nettowinst steeg van 7,6 naar 13,6 miljoen euro. Deceuninck stelt een dividend voor van 0,08 euro per aandeel.

Het bedrijf geeft nog mee dat de zoektocht naar een nieuwe CEO nog bezig is. In januari werd bekendgemaakt dat Bruno Humblet eind februari, na twee jaar, zou stoppen als CEO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier