Halverwege september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie langs de Delaerestraat 14 in het centrum van Roeselare. Nadat ze eerder twee jaar in bijberoep vanuit haar eigen keuken huisgemaakte taarten maakte, vond ze in de Delaerestraat het ideale pand om haar passie verder uit te breiden. Maar een klassieke bakkerij, dat hoeven de mensen alvast niet te verwachten.
Liesbeth Dewilde uit Roeselare haalde haar inspiratie bij haar eigen overgrootmoeder, Flavie. “Ze deed niets liever dan taarten bakken, net zoals ikzelf nu”, vertelt Liesbeth. “Intussen bestaat bakkerij Flavie al twee jaar. Tot nu toe deed ik dit in mijn eigen keuken en dus ook in bijberoep, maar vanaf september waag ik de stap naar hoofdberoep. Dat betekent ook dat ik niet langer bij mij thuis taarten zal bakken, maar wel in de Delaerestraat in het centrum van Roeselare. De klik met het pand was er meteen, want mijn overgrootmoeder woonde vroeger ook in die straat. Voor mij voelt dit ook aan als het ideale moment om de sprong te wagen, want er kwam telkens meer en meer vraag naar particuliere verkoop. Dat ik me nu net in deze straat kan vestigen, is wel speciaal en voel meteen ook aan als thuiskomen.”
Ouderwetse taarten
Met Flavie biedt Liesbeth dus huisgemaakte taarten aan, waarbij ze zich wel wil onderscheiden van de standaard bakkerij. “Bij mij primeert de smaak”, gaat ze verder.
“Dit concept vind je al terug in de grotere steden, dus waarom ook niet hier?”
“Suikertaarten of slagroomtaarten zal je hier niet vinden, wel de ouderwetse taarten zoals je ze eigenlijk zelf zou maken. Momenteel werk ik op bestelling, dit zowel voor B2B als voor particulieren. Ook in de Delaerestraat zal ik dit concept aanhouden. Daarnaast zal ik uiteraard ook wel een dagelijks aanbod voorzien voor de passanten. Maar, wel onder het motto: op is op. Als je zeker wil zijn, plaats je dus best op voorhand jouw bestelling. Tot slot zal ik hier ook workshops houden, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Op die manier wil ik ook anderen inspireren om te bakken.”
Vernieuwend concept
De opening voorziet Liesbeth rond halverwege september. Dat geeft haar ook nog meer dan tijd genoeg om een huiselijke sfeer te creëren in het pand. “Het is de bedoeling dat je hier precies zoals in mijn eigen keuken binnenkomt. Zo komt er een open keuken waar de mensen me aan het werk zullen zien. Ik kijk er alvast naar uit. Ik denk ook wel dat Roeselare er klaar voor is om eens iets anders dan de klassieke bakkerij te verwelkomen. Dit concept vind je al terug in de grotere steden, dus waarom ook niet hier?”, besluit Liesbeth.
Meer info: www.flavie.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier