Komst van Park Ursus met 17 KMO-units moet lokale bedrijvigheid in Meulebeke stimuleren

Een luchtbeeld van hoe Park Ursus er moet gaan uitzien. © Hexagon
Redactie KW

Op de hoek van de Randweg en de Nijverheidstraat in Meulebeke, waar Intermat sinds 2006 zijn activiteiten uitoefende, begint Hexagon een nieuw hoofdstuk. De site wordt volledig gesloopt en omgevormd tot een bedrijvenpark met aantrekkelijke architectuur: een invulling die een economische boost zal geven aan de bedrijvigheid langs de Nijverheidsstraat.

Sinds 2006 was Intermat gevestigd op de hoek van de Nijverheidsstraat en de Randweg, een echt herkenningspunt in het hart van de industriezone van Meulebeke. Toen het bedrijf besliste om zijn activiteiten te verhuizen naar de Molenstraat in Wielsbeke trad Vastgoedontwikkelaar Hexagon op het voorplan en overtuigde eigenaar en CEO Tom Verhulst met transparante en duurzame ideeën. “Het nieuwe bedrijvencentrum zal onze oude vestiging weer helemaal tot leven brengen”, verklaart Tom Verhulst.

KMO-units om uw klauwen in te zetten

Bedrijvenpark Ursus, verwijzend naar de beer op het wapenschild van de gemeente Meulebeke, zal ruimte bieden aan een bedrijfsverzamelgebouw met zeventien KMO-units, allen nog moduleerbaar. De meeste units bieden puur opslagruimte aan, maar een vijftal units beschikken over een tussenvloer met vaste trap, perfect om een kantoor in te richten. Dit biedt de kans aan ondernemers om administratieve taken uit te voeren en klanten te ontvangen in het centrum van hun onderneming.

Hedendaagse architectuur op strategische locatie

Een vlot bereikbare ligging langs de verbindingsweg naar Tielt met uitstekende zichtbaarheid vormen de voornaamste troeven.
Een vlot bereikbare ligging langs de verbindingsweg naar Tielt met uitstekende zichtbaarheid vormen de voornaamste troeven. © Hexagon

Een vlot bereikbare ligging langs de verbindingsweg naar Tielt met uitstekende zichtbaarheid vormen de voornaamste troeven.

GC Architecten zorgt ervoor dat Bedrijvenpark Ursus zich midden in het industriegebied van Meulebeke zal onderscheiden door middel van een warme materialisatie en weloverwogen detaillering. Raampartijen worden gecombineerd met aluminium uitlijningen en betonpanelen, die het gebouw een hoogwaardige uitstraling geven.

Toekomstbestendig en klimaatadaptief bedrijventerrein

Bedrijvenpark Ursus is zo opgevat dat het duurzaam, weerbaar en wendbaar is. “Het duurzame aspect uit zich vooral in het verstandig ruimtegebruik, de mogelijkheid tot zonnepanelen en laadpalen en de aandacht voor biodiversiteit door het voorzien van inheemse beplanting aangevuld met bloemmengsels. Door overstromingsrobuust te bouwen, waarbij de gebouwen boven het toekomstig overstromingspeil worden voorzien en er een enorme ondergrondse waterbuffer wordt geïmplementeerd, maken we het bedrijvenpark weerbaar tegen de gevolgen van klimaatveranderingen. Door de modulaire opbouw zijn de units makkelijk samenvoegbaar of aanpasbaar aan nieuwe noden of tendenzen, waardoor deze ook in de toekomst een aantrekkelijke habitat blijven voor bedrijven”, klinkt het.

De WVI, de West-Vlaamse Intercommunale, helpt deze duurzaamheidsambities te bewaken en ondersteunt ook bij het performant terreinbeheer, waardoor de kwaliteit gegarandeerd blijft.

Community

Bedrijvenpark Ursus is zo opgevat dat het duurzaam, weerbaar en wendbaar is.
Bedrijvenpark Ursus is zo opgevat dat het duurzaam, weerbaar en wendbaar is. © Hexagon

Meulebeke kent een levendige bedrijvigheid, gedreven door een diversiteit aan lokale ondernemingen en dienstverleners. Door naast elkaar te ondernemen, ontstaat er een dynamiek waarin ondernemers spontaan met elkaar kunnen netwerken en van elkaars diensten gebruik kunnen maken. “Een van de grote troeven van Bedrijvenpark Ursus is dat het zowel geschikt is voor ambachtslieden met ruimtebehoefte, maakbedrijvenbedrijven die willen stockeren of produceren, als voor een creatieve start-up die er zijn eerste stappen in het professionele leven wil zetten. Dat zorgt meteen voor een creatieve kruisbestuiving”, aldus Jelle Vandendriessche, bestuurder bij Hexagon.

Start commercialisatie

De gemeente Meulebeke leverde de vergunning af op 28 maart. Hexagon start vandaag, 14 mei, met de commercialisatie van de KMO-units, wat een belangrijke mijlpaal markeert. De oplevering staat gepland tegen de zomer van 2025, waardoor het in Meulebeke binnenkort zal bruisen van ondernemerschap.

KMO-units te koop vanaf 175m². Voor meer informatie: www.bedrijvenparkursus.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier