Keurslager viert 5-jarig bestaan

Stijn en Leen bedankten hun klanten met allerhande proevertjes. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

In januari 2019 namen Stijn Everaert (41) en Leen Bolle (37) de slagerij van Rik & Anja over. Omdat ze dat in open lucht wilden vieren, hebben ze tot vorig weekend gewacht om hun klanten te bedanken met allerhande proevertjes, een drankje en een goodiebag.

Vijf jaar geleden namen Stijn en Leen de zaak over van Rik Vandendriessche en Anja Kerschieter. Na het overlijden van Anja werd de vooropgestelde timing wat vooruitgeschoven en namen Stijn en Leen in januari het roer over. Deze vijfde verjaardag vierden ze vorig weekend samen met hun klanten.

BBQ-tasting

Stijn: “Zaterdag serveerden we broodjes met pulled pork. Dat is langzaam gegrild varkensvlees dat losgetrokken (pulled) wordt in reepjes. Een typisch voorbeeld van slow cooking. Zondag kozen we voor een BBQ-tasting, met enkele van onze speciale vleessoorten: gerijpte Holstein, Menapii short ribs en Secreto Ibérico.”

“We proberen onze klanten kennis te laten maken met andere dan de traditionele vleessoorten en salades”, vult Leen aan, “en dat vraagt geduld.”

Mentaliteit

“Toen we onze gerijpte vleessoorten introduceerden was dat niet onmiddellijk een succes”, herinnert Stijn zich. “Maar na een tijd zagen we een mentaliteitsverandering. Nu zijn er mensen die speciaal daarvoor naar de zaak komen. Mensen eten misschien wel minder vlees, maar zijn zeker bereid meer te betalen voor kwaliteit. En dat blijft uiteraard onze prioriteit!”

Doordat ze aangesloten zijn bij de Keurslagers wordt de beenhouwerij regelmatig streng gecontroleerd. “En dat is goed”, vindt Stijn. “Je blijft alert én je wordt ook bijgestaan als er werkpunten zijn. Zo weet je dat je goed bezig bent!”

Personeel

Net zoals veel andere kleine handelaars hebben Stijn en Leen problemen om goed en genoeg personeel te vinden. “Onze twee vaste krachten kunnen op piekmomenten wel wat hulp gebruiken”, weet Leen, “maar het is moeilijk om goeie flexi-jobbers of jobstudenten te vinden om bij te springen.” (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier