Kelly opent broodjeszaak en automatenshop Fête du Pain: “Altijd met verse producten”

Kelly Maes in haar nieuwe zaak op de Markt in Oedelem. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Op de Markt in Oedelem vind je sinds twee weken de broodjeszaak en automatenshop Fête du Pain. Kelly Maes verbouwde het pand helemaal en biedt er dagverse broodjes en maaltijden aan. Met de breedste glimlach. “In mijn vroegere zaak stond ik alleen maar in de keuken. Ik kwam weinig buiten. Blij dat dat nu anders is.”

Al in april startte Kelly Maes met verbouwingen in het pand op de Markt van Oedelem. “We hebben het gebouw volledig gestript. Zelfs de elektriciteit werd volledig vernieuwd. Bovendien moesten de automaten, koelkasten en ovens besteld worden. Het waren twee hevige, zware maanden”, vertelt Maes.

Vóór de opening van haar nieuwe zaak had Maes een tijdlang broodjeszaak De Pauw in Sint-Kruis. Nadien had ze elf jaar lang Pain de Vie.

“Daarmee hadden we verschillende automaten waarin we maaltijden en andere producten verkochten. In onze industriële keuken thuis maakte ik alles klaar, en mijn toenmalige partner deed de bevoorrading van alle automaten. Daardoor kwam ik weinig buiten, ik werkte vooral in die keuken. Daarom ben ik blij dat dat nu anders is. Ik koos er bewust voor om de automaten te combineren met een zaak waarin je gewoon rechtstreeks aan mij iets kan bestellen.”

Ruimte voor gezin

Fête du Pain is elke dag open van 9 tot 14 uur. Nadien kan je er terecht voor producten uit de automaten. “Dankzij die openingsuren heb ik ook nog altijd de ruimte om voor het gezin te zorgen. Dat geeft me voor een deel vrijheid, terwijl ik tegelijkertijd sociaal contact met mijn klanten kan hebben. Ik werk al lang met automaten en doe dat graag omdat je je agenda net iets meer zelf kan indelen. Alleen moet je er elke dag heen om ze te bevoorraden met verse producten. Maar dat doen we met veel plezier”, lacht Maes.

In de automaten vind je dagverse maaltijden en daarbij focust Maes vooral op klassiekers. “Mensen die in een automaat een maaltijd willen kopen, doen dat omdat ze geen tijd hebben om zelf te koken. Bovendien zijn klanten vaak op zoek naar klassiekers die iedereen lekker vindt. Een spaghetti bijvoorbeeld, of een ovenbroodje met vulling, salades,… Daarvoor kan je hier altijd terecht. Als de zaak open is, kan je dagverse belegde broodjes bij ons kopen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier