Judith wil taboe rond hoorapparaten doorbreken

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Judith De Deken (33) opent in de Poortersstraat het eerste onafhankelijk hoorcentrum in Groot-Kortrijk.

Judith De Deken woont met haar man Wouter en hun drie kindjes in Marke. Ze werkt graag in de moestuin en is een verwoed lezer. “Ik deel vaak boekentips met vriendinnen”, zegt ze. Judith trekt er met haar gezin ook graag op uit met de fiets.

Toen ze een studierichting moest kiezen wou Judith iets technisch waar ze ook mensen kon helpen. Daarom koos ze voor audiologie.

Tien jaar geleden studeerde ze af aan de Universiteit van Gent. Meteen vond ze een job als audioloog bij een grote keten van hoortoestelaanpassingen. Onlangs startte ze met een onafhankelijk hoorcentrum in de Poortersstraat 20 in Marke. De toegang is gelegen aan de achterkant van een huisartsenpraktijk en je kan parkeren aan de deur.

Taboe

Judith gaat voor de paramedische aanpak en werkt altijd op afspraak. “Daardoor ben ik heel bereikbaar en kan ik met de mensen op zoek naar de beste oplossing voor hun gehoorproblemen, dit in alle rust. Er is geen tijdsdruk. Het is belangrijk dat een toestel goed ingesteld wordt. De proef loopt tot de persoon helemaal tevreden is en we samen de beste oplossing gevonden hebben. Het best komen de gebruikers om de zes maanden eens terug voor de opvolging.”

Judith vindt het jammer dat er nog altijd een taboe hangt rond hoorapparaten. “Gemiddeld wachten mensen zeven jaar tot ze de stap zetten bij gehoorproblemen. Nochtans is de inspanning zonder apparaten veel lastiger dan met apparaten”

Bij Judith kan je ook terecht voor gehoorbescherming op maat zoals zwemdoppen voor mensen die vaak last hebben van ontstekingen of bescherming bij luide muziek of industriegeluiden of slaapdoppen. Judith gaat ook aan huis indien dit nodig blijkt. “Alle meet- en aanpasapparatuur is mobiel.”

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier