Jessie (33) is trotse zaakvoerder van eigen kapsalon: “De opvolging is al verzekerd”

Jessy Verhelst verwelkomt haar klanten in haar eigen kapsalon, een droom die werkelijkheid werd. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Je hoort het nog heel vaak: mensen wilden in 2020 een zaak starten, maar corona gooide roet in het eten. Dat was ook zo voor Jessie Verhelst. Haar droom om een eigen kapsalon te starten, mocht ze door de pandemie een paar jaar opbergen. Nu is ze al een aantal maanden de trotse zaakvoerster van haar eigen moderne kapsalon.

“We kochten dit huis een vijftal jaar geleden”, begint Jessie (33) haar verhaal. Ze woont samen met haar man Kevin Gryson en dochter Eli in de Koekelarestraat. “Het is altijd al mijn droom geweest om een eigen kapperszaak te kunnen beginnen. Door de pandemie heb ik die droom een paar jaar moeten uitstellen. Het enige voordeel eraan was dat we wat meer tijd hadden voor de verbouwingen. Gelukkig kon ik rekenen op mijn man Kevin, want hij is een echte handige Harry. In oktober vorig jaar kon ik eindelijk van start gaan met mijn eigen kapsalon. Ik ben afkomstig uit Aartrijke en volgde een kappersopleiding in Brugge en Oostende. Na mijn kapperstudies ging ik aan de slag bij Kreatos in Sint-Andries Brugge. Daar werkte ik 6 jaar. Daarna werkte ik 8 jaar als kapster bij OdeVie in Zedelgem.”

Oude elementen

“Nu sta ik eindelijk in mijn eigen zaak, JV Hairstyle, en ik werk alleen. Dit doe ik bewust, omdat ik echt mijn volledige aandacht aan elke klant zou kunnen geven, en dat is ook wat de klanten willen. In mijn salon is iedereen welkom, zowel dames, heren als kinderen. We hebben ervoor gezorgd dat het salon een moderne uitstraling heeft, terwijl we toch een aantal oude elementen uit het huis gerecupereerd en geïntegreerd hebben, zoals bijvoorbeeld de deuren, maar ook de treden van een oude trap. Die hebben we gezandstraald en die doen nu dienst als een rek waarop producten uitgestald worden. JV Hairstyle is gesloten op woensdag en zondag en ik werk enkel en alleen op afspraak. Het moet gezegd dat de kappersopleiding zeker en vast nog altijd in de lift zit. Ook mijn eigen dochter droomt er al van om kapster te worden, zelfs al zit ze nog maar in het derde leerjaar. De opvolging is dus verzekerd”, besluit Jessie.

JV Hairstyle is te vinden op Facebook. Een afspraak maken is mogelijk via het telefoonnummer 0472 27 48 72.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier