Interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins geopend

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het historische pand Kerkstraat 8-10 opende Ewoud Timmermans (42), daarin gesteund door echtgenoot Tim Van Peteghem (40), de deuren van interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins. “Er zijn zowel meubelen als kleine geschenkjes en bloemen te koop”, zegt Ewoud.

Na maandenlange voorbereidingen en renovatiewerken ging op zondag 14 juli de interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins van start. Deze nieuwe zaak in het centrum van Damme is het geesteskind van Ewoud Timmermans, die in de uitbating gesteund wordt door zijn echtgenoot Tim Van Peteghem. Ewoud en Tim woonden tot voor kort in een stijlvol rijhuis in de Corneliestraat in Damme, maar wonen nu op de eerste verdieping van het pand waarin de winkel huist. Ze kochten het pand immers over van de vorige bewoonster, die er op het gelijkvloers Immo Boutique uitbaatte. Ewoud ontwikkelde lange tijd protheses en steunzolen in Brugge, maar maakte twee jaar geleden de overstap naar de decoratiesector, als trader in stoffen. Tim werkt dan weer bij het evenementenbureau MeetMarcel in Brugge. In 2021 kwam het echtpaar als winnaar uit de bus van het tv-programma Vakantiehuis for Life, waarbij ze hun aanleg voor inrichting en decoratie met succes demonstreerden. “We wilden al een tijdje iets groter gaan wonen en ikzelf heb al langer de ambitie om een decoratiewinkel te openen. Toen het mooie pand in de Kerkstraat te koop kwam – waar voorheen onder meer ook Rik Mahieu Antiques huisde – hebben we de sprong gewaagd”, vertelt Ewoud.

Modelwoning

In de nieuwe zaak, waarvan de naam een afgeleide is van het bekende figuurtje Mary Poppins, zullen de klanten zowel kunnen binnenkomen via de voordeur met nummer 8 als via het nummer 10. Bij het nummer 8 komen ze binnen in een soort modelwoning met een eetplaats met gedekte tafel, een salon met fauteuils, een bureautje en een ingerichte keuken. “Van daaruit loop je door naar het eigenlijke winkelgedeelte, met ook kleinere producten zoals geurkaarsen, kussen, stoffen en decoratieartikelen”, zegt Ewoud. “Ook voor bloemen en typisch Damse souvenirtjes kun je bij Mr. Poppins terecht”, klinkt het nog.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier