Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23). (foto AVH)
Redactie KW

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.

Het landbouwbedrijf kondigde enkele weken geleden bij monde van Emma al aan dat er artisanaal hoeveijs gemaakt wordt. Vanaf nu kan je elke week bij Hof ter Linde terecht voor een ijsje, pudding of ander lekkers. “Na onze opening op 19 mei kan je hier in de vakantiemaanden van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur terecht. Dan is de hoevewinkel open en kan je hier buiten in de zon van een ijsje genieten”, vertelt Van Landuyt. Na de vakantiemaanden is de winkel van mei tot en met oktober op zaterdag en zondag open van 14 tot 18 uur.

Hoevetoerisme

Naast de woning is ondertussen een ruimte opgebouwd waar Emma aan haar producten werkt. Daarnaast plaatste het koppel er buiten een aantal banken en is er een verstoog waar klanten hun producten kunnen kopen. “Op die manier kunnen we naar buiten treden met ons werk”, vult De Brabander aan. “We doen ook aan hoevetoerisme en bouwden daarvoor een schuur om tot een huisje. Zo tonen we wat hier allemaal gaande is. Soms komen mensen uit een grotere stad hier even op bezoek. We kregen al vaak de reactie dat men niet weet hoe het er op een boerderij aan toegaat. Via onze hoevewinkel en hoevetoerisme kunnen we dat tonen.” Het koppel merkt ook dat het principe van de korte keten aan populariteit wint. “Die kleine keten waarin mensen opnieuw rechtstreeks bij de boer of producent aankopen, dat werkt. Klanten zien hier meteen waarvan hun product gemaakt wordt. Dat is toch zalig?” vertelt Emma met een lach. (AVH)

Tijdens de opendeurdag op 19 mei krijgt iedere bezoeker een gratis bolletje ijs. Voor de kinderen is er animatie en bovendien krijgen de kleinsten een leuke attentie. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Emma’s hoeve ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier